Foto: Telegram

U toku je 48. dan rata u Ukrajini. RAT UŽIVO pratite na cafe.ba

09:05

Stanje na frontu u istočnoj Ukrajini /ruski izvor/



08:59


Mariupolj

"Snimali smo kako oprema DPR-a uništava snajpere i bacače granata Azov iz poslednjih stambenih naselja na levoj obali Mariupolja." piše u opisu videa!
 


08:53

Putin,Rogozin i Lukašenko


08:40


Izvještaj "DNR-a" o borbama za prethodni dan

 Tokom protekle noći ukrajinske snage ispalile su 189 granata i mina kalibra 122 milimetra iz raketnih sistema BM-21 „Grad“, i topova kalibra 152 i 122 milimetra, saopštio je portparol Narodne milicije DNR pukovnik Eduard Basurin
 
🔔 Basurin je naveo da je granatirano sedam naselja DNR. U granatiranju su poginula dva civila, a 20 ih je ranjeno. Oštećen je 21 stambeni objekat i tri civilna infrastrukturna objekta.
 
🔥 Snage su u protekla 24 časa ubile 68 ukrajinskih neonacista i uništile dva tenka, tri borbena vozila pešadije, četiri oklopna i dva kamiona, dva vatrena položaja minobacačkih posada. Uhvaćena su dva oklopna vozila i jedan tenk.
 
✔️ Basurin je istakao da je 27 pripadnika 56, 54. i 25. ukrajinske brigade dobrovoljno položilo oružje i prešlo na stranu Donjecke Narodne Republike.


08:30

U gradu Striju, Lavovska oblast, srušena je stela - spomenik sovjetskom vojniku



08:23

Novinarka ruskog „Prvog kanala“ Irina Kuksenkova višestruko je ranjena u pucnjavi u Marijupolju

08:19

Blumberg: Izvoz nafte iz ruskih luka na najvišem nivou od početka godine
 
 Ruski izvoz sirove nafte ne pokazuje znake opadanja usljed gubitka evropskih kupaca. Isporuke u prijethodnoj sedmici ponovo su skočile, drugu nedjelju zaredom, poslije pada nakon početka vojne operacije u Ukrajini.

Sličan trend rasta zabilježen je i kod prihoda od izvoza koje ruska država prima od prekookeanskih isporuka. U prvoj nedjelji aprila, ponovo su skočili i izjednačili najviši nivo u ovoj godini.

08:14

Ukrajinske trupe dva puta su za 15 minuta granatirale Donjeck, ispalivši na grad tri rakete iz sistema BM-21 "Grad", i Jelenovku – ispalivši 8 granata kalibra 122 milimetra, saopštilo je predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre.


08:10

 Rusija: Spriječen pokušaj ukrajinskih snaga da pobjegnu iz Marijupolja
 
Vazdušnim i artiljerijskim udarima ruska vojska je spriječila pokušaj ukrajinskih vojnika da pobjegnu iz Marijupolja, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.
 
Predstavnik Ministarstva, general-major Igor Konašenkov rekao je na redovnom brifingu za novinare da su ostaci ukrajinskih jedinica, opkoljeni u fabrici „Iljič“, sinoć pokušali da se izvuku iz grada.
 
💬 „Grupa ukrajinskih vojnika, njih oko stotinu, pokušali su da oklopnim vozilima izađu iz kruga fabrike i da napuste grad u pravcu ka sjeveru. Vazdušnim i artiljerijskim udarima taj njihov pokušaj je osujećen“, rekao je Konašenkov.
 
On je dodao i da su tom prilikom uništena tri ukrajinska tenka, pet vozila pešadije, sedam drugih vozila i da je likvidirano oko 50 vojnika.
 
💬 „Dobrovoljno se predalo i položilo oružje 42 vojnika“, rekao je Konašenkov.


08:02



07:43

Britanski obaveštajci govore o eskalaciji vojne okupacije u Donbasu u naredna 2-3 dana

"Pokušajte da se borite kod Nikolajeva i Hersona, pokušajte da se borite za Kramatorsk", poručuju Ukrajincima..

07:35

Putin i Lukašenko danas u posijeti kosmodromu Vostočni

Predsjednik Rusije Vladimir Putin i bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko, posijetiće danas kosmodrom Vostočni u Amurskoj oblasti Rusije na Dan kosmonautike.
 
Planiran je bilateralni sastanak lidera, nakon čega će se obratiti novinarima,a ovo je prvo regionalno putovanje ruskog predsjednika ove godine, prenosi TAS S.
 
Kako je saopštila pres-služba Kremlja, Putin će uručiti državne nagrade kosmonautima i zajedno sa Lukašenkom sastaće se sa radnicima na kosmodromu.
 
Nakon toga, lideri će razgovarati o bilateralnim odnosima i unapređenju integracione saradnje u okviru Unije država, navodi ruska agencija.
 
U Rusiji se 12. april obeležava kao Dan kosmonautike, u znak sećanja na prvi let sa ljudskom posadom u svemir, koji je 1961. godine izveo sovjetski kosmonaut Jurij Gagarin.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )