Foto: Telegram

Otpočeo je i dvesta dvanaesti dan rata u Ukrajini.


Zbog redukovanog broja objava na Facebook za nesmetano praćenje vijesti i ostalog sadržaja, dodajte besplatnu aplikaciju cafe.ba ! Klikom OVDJE !
 

13:30

Donjeck,referendum!



13:24

Šef administracije Zaporoške oblasti Evgenije Balicki izjavio je da je u oblasti oko grada Pologa otkrivena grupa ukrajinskih diverznata, prerušena u pripadnike Ruske garde. U toku je njihova likvidacija.

12:49

Švajcarska bi mogla da se pridruži novim sankcijama EU protiv Rusije

Švajcarska ne isključuje mogućnost da se pridruži sankcijama Evropske unije protiv Rusije, koje bi mogle da budu uvedene zbog referenduma u Donbasu, Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti.
 
"Evropska unija je objavila nove sankcije zbog održavanja takozvanih referenduma. Ako oni budu realizovani, Federalni savjet Švajcarske razmotriće usvajanje sankcija", navedeno je u saopštenju objavljenom na sajtu švajcarske vlade.

11:58

Kijev pokušao da granatira Herson

Ukrajinska vojska je prvog dana referenduma pokušala da granatira Herson, ali je protivvazdušna odbrana odbila napad, izjavio je predstavnik administracije Hersonske oblasti Kiril Stremousov.
 
"Jutros su nacionalisti pokušali da granatiraju Herson, ali je pokušaj spriječio sistem protivvazdušne odbrane. Prioritet je bezbjednost", rekao je Stremousov za ruski Prvi kanal.

11:54

Lukašenko: U Bjelorusiji neće biti mobilizacije

U Bjelorusiji neće biti mobilizacije, izjavio je bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko.
 
On je rekao da pojedine opozicione partije pokušavaju da razviju tezu o tome da je u Belorusiji moguĆa mobilizacija, kao u Rusiji.
 
"Neće biti mobilizacije. To je laž", rekao je Lukašenko, prenosi Belta.

11:00

Ako Rusija isključi Baltik...

Premijerka Estonije Kaja Kalas izjavila je da su isključenja struje moguća ako Rusija isključi baltičke države iz zajedničke elektro-energetske mreže.
 
„Bilo bi mudro biti spreman za moguća isključenja", rekla je Kalas u televizijskom obraćanju, objavljeno je na sajtu vlade.
 
Dodala je da se to odnosi na javne institucije, kompanije i pojedince i da će ti poremećaji biti "privremeni", prenosi Rojters.
 
Kalas je istovremeno objavila vojnu vežbu.
 
Skoro 3.000 rezervista pozvano je juče na godišnju odbrambenu vježbu, ali Kalas je istakla da nema neposredne vojne prijetnje po zemlju.
 
Ona je pozvala ruske državljane koji žive u Estoniji da ignorišu sve pozive za odlazak u rat Ukrajini. „Ne idite, jer nema povratka”, rekla je Kalas.
 
Trideset godina nakon otcjepljenja od tadašnjeg Sovjetskog Saveza i 17 godina od ulaska u EU baltičke zemlje Litvanija, Letonija i Estonija i dalje zavise od Rusije kada je riječ o stabilnosti snabdijevanja strujom.
 
Projekat koji finansira EU i koji vrijedi 1,6 milijardi evra treba da 2025. godine odvoji baltičke zemlje iz zajedničke električne mreže sa Rusijom i Bjelorusijom

10:45

Udari iranskih dronova po Odesi!
https://t.me/nexta_live/37301


10:30

Uludo ginu! U Hersonu likvidirana grupa diverzanata!



10:05

Ruska vojska je prešla u ofanzivu u Kupjansku oblast - glavna stvar iz rezimea Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine:
 
▪ Ruske trupe izvele su 4 raketna i 27 vazdušnih udara, izvršile više od 75 napada iz MLRS-a na objekte na teritoriji Ukrajine;
▪ Oružane snage Rusije izvode jurišne operacije u oblastima naselja Kupjansk, Sporno, Majorsk, Zajcevo, Avdejevka, Novomihajlovka, Opitnoe i Kamenka.

09:53

Mobilizacija u Dagestanu,odlazak rezervista!



09:30

U ukrajinskom terorističkom napadu u Melitopolju poginule su 2 osobe, ponosno tvrde kijevski mediji
 
Oksana Deriabina - bivši zamJenik šefa želJezničke stanice Melitopolj i njen suprug Sergej.

❗Ujedno, lokalne vlasti su jutros saopštile da nema žrtava eksplozije.



09:18

"Izvršen je još jedan teroristički napad"

Eksplozija koja je jutros odjeknula u Melitopolju je teroristički napad, a eksplozivna naprava je eksplodirala u blizini privatne kuće, izjavio je član Glavnog savjeta administracije Zaporoške oblasti Vladimir Rogov.
 
Prethodno je saopšteno da je u jutarnjim satima u Melitopolju odjeknula eksplozija.
 
"Izvršen je još jedan teroristički napad režima Zelenskog. Eksplozivna naprava je eksplodirala u blizini privatne kuće. Izbačena je iz automobila, povređenih nije bilo", rekao je Rogov za RIA Novosti.
 
Naveo je da su podaci o automobilu predati policiji i da je potraga za njim u toku. Rogov je optužio ukrajinske specijalne službe da stoje iza terorističkog napada.


Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )