Foto: Telegram

Četrdeset šesti dan rata u Ukrajini. RAT UŽIVO pratite na cafe.ba

19:30

Prvi kadrovi oslobođene luke u Mariupolju!



19:23

Incident na granici

„U noći između 10. i 11. aprila poljski vojnici su pucali na bjeloruski putni punkt Peščatka. Takođe, snage bezbjednosti su pokušale da zaslijepe bjeloruske graničare stroboskopom. Protivpravne radnje susjedne strane snimile su kamere za video nadzor“, navodi se u poruci.


19:20

Berislav,Hersonska oblast, pod ruskom kontrolom



19:17

Osom na ruski avion



19:13

Pregledajući medijske objave čini se da je ruska ofanziva pokrenuta! Mnoštvo video priloga nakon par dana zatišja.

Pogledajte kako dejstvuju avioni prilikom probijanja linija i koje su to visine!




19:10

Bliske borbe u Mariupolju


19:08

Konašenkov: Uništen bazni logor nacističke terorističke organizacije „Desni sektor“
 
Visokoprecizne rakete sa vazdušnim lansiranjem u regionu Donjecka uništile su bazni logor ukrajinske neonacističke terorističke organizacije "Desni sektor", izjavio je na pres konfereniciji general-major Igor Konašenkov, portparol Ministarstva odbrane Rusije.
 


19:02

Zapadni mediji jednoglasno su prestali da pišu o raketnom napadu na Kramatorsk nakon objavljivanja serijskog broja „Tačke U“, koji dokazuje umešanost Oružanih snaga Ukrajine u tragediju, tvrde ruski mediji!

18:59

Granatiran Harkov, ima žrtava, poginulo i jedno dijete

Grad Harkov na istoku Ukrajine je žestoko granatiran i tom prilikom je poginulo više ljudi, među kojima i jedno dijete, izjavio je gradonačelnik Ihor Terehov.
 
Na pitanje da li postoji rizik od novog ruskog napada na grad, na šta je nedavno upozorilo ukrajinsko Ministarstvo odbrane, Terehov je rekao da su ukrajinske snage fokusirane i spremne da brane grad, prenio je Rojters.


18:38

Na Krimu se uvodi visok (žuti) nivo terorističke pretnje.


18:33

Mizincev: Ukrajinski nacionalisti drže 6.000 stranaca kao taoce

General-pukovnik Mihail Mizincev, načelnik ruskog Centra za kontrolu nacionalne odbrane, izjavio je danas da ukrajinski nacionalisti drže više od 6.000 stranaca-talaca kao živi štit, a 76 stranih brodova i dalje je blokirano u ukrajinskim lukama.
 
"Ukrajinski nacionalisti i dalje drže 6.255 stranih državljana iz 12 država kao živi štit. Pored toga, 76 stranih brodova iz 18 država i dalje je blokirano u ukrajinskim lukama", rekao je Mizincev, prenela agencija RIA Novosti.


17:55

Moskva upozorila: Kijev sprema nove lažne optužbe

Moskva je u ponedjeljak saopštila da Ukrajina uz pomoć britanske obavještajne službe priprema nove lažne optužbe o navodnom ruskom nasilju nad civilima, prenio je Rojters.
 
"Kijev na teritoriji regiona Sumi sprema nove lažne, inscenirane provokacije, u kojima bi se optuživale oružane snage Ruske Federacije za navodni okrutni tretman prema ukrajinskom narodu i sve to uz pomoć britanskih obavještajnih službi", navelo je rusko ministarstvo odbrane.


17:47

Italija zaplijenila vilu bivšeg ruskog vozača Formule 1

Italija je zaplijenila imovinu u vrijednosti od oko 105 miliona evra, koja je pripadala bivšem ruskom vozaču Formule 1 Nikiti Mazepinu i njegovom ocu, navela su dva policijska izvora.
 
Operacija italijanske policije bila je usredsređena na Mazepinovu vilu, koja se nalazi na sjeveru Sardinije i deo je opsežnije akcije usmjerene na kažnjavanje bogatih Rusa povezanih s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom, zapoočete nakon napada na Ukrajinu, prenosi Rojters.
 
Agencija dodaje da zasad nije bilo komentara PR menadzera Nikite Mazepina.


17:26

U Harkovu su prvi put zabilježene protivtenkovske nagazne mine


17:17

Šefovi diplomatija EU nisu doneli odluku o sankcijama ruskoj nafti i gasu, dogovorili su se da nastave razgovore, rekao je visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj.


17:15

Loš dan za čečenske borce


17:12

Ruski marinci pod carskom zastavom idu u Harkovsku oblast


16:09

Luka Mariupolj je pod kontrolom DNR, izjavio je šef republike Pušilin.


16:07

Završen sastanak Putina i Nehamera

Poslije oko 90 minuta, dugo očekivani razgovori između kancelara Karla Nehamera i ruskog predsjednika Vladimira Putina u jednoj seoskoj kući u Moskvi okončani su u ponedeljak popodne. Još nema informacija o sadržaju. U svakom slučaju, rukovanje prilikom pozdrava nije trebalo da bude.


15:42

Ruski nadzor nad medijima zahtijeva od Gugla da preduzme mjere da ukloni prijetnje Rusima na svojim uslugama i objasni kako se pojavljuju.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )