Foto: Telegram

Rat u Ukrajini ušao je u 131. dan. RAT UŽIVO pratite na cafe.ba Loading...

19:05

⚔️ Gradonačelnik Slavjanska Vadim Ljah priznao je da se ruska vojska nalazi na 7-10 kilometara od grada.

19:00

Vojnik VU snima uništenu komandu svog bataljona!


18:50

🏝 Otkrivena zagonetka u vezi sa ukrajinskom zastavom na Zmijskom ostrvu
 
❓„Zastava Ukrajine je bačena na Zmijsko ostrvo, ali nije podignuta", izjavila je za Si-En-En portparolka Operativne komande „Jug” ukrajinske vojske, Natalija Gumenjuk.
 
🚁 „Zastava je dopremljena na ostrvo helikopterom. Ona će sačekati da stigne vojska i onda se zavijoriti“, rekla je Gumenjuk.
 
🤦‍♂️ Ona je nazvala „metaforičkom" svoju raniju izjavu da je ukrajinska zastava već podignuta na Zmijskom ostrvu.
 
💬 „Niko nije sletio na ostrvo. Ko bi je onda mogao podići? Niko neće rizikovati ljude zbog fotografije za medije", objasnila je ona.
 

18:45

Wagner grupa zauzela Klinovo kod Bahmuta!



18:40

🕌 Glavni ruski muftija: Amerika igra ulogu antihrista i planira da ostvari projekat "zlatne milijarde"
 
Glavni muftija Rusije Talgat Tadžudin istakao je izuzetnu ulogu Rusije u svjetskoj istoriji.

💬 „Vijekovima u Evropi, a potom i u svijetu, nijedan problem nije mogao da se riješi bez Rusije. I ne može se riješiti! Pogotovo sada, u opštem haosu koji stvaraju SAD – veliki prevarant i avanturista, uz svoje poslušnike. Očigledno su zaista planirali da ostave "zlatnu milijardu", a ostatak čovječanstva gurnu u ponor rata. Vlade tih zemalja igraju ulogu Antihrista!" – rekao je vrhovni muftija u Saransku na konferenciji „Islam u multikulturalnom prostoru Rusije: hiljadugodišnja tradicija prijateljstva i dobrosusjedstva“, rekao je muftija.


18:30



18:26

Ruske snage kreću se ka Seversku!



18:21

Dio prostora ispred ambasade Velike Britanije u Moskvi biće nazvan po LNR

Dio prostora ispred britanske ambasade u Moskvi biće nazvan po samoproglašenoj Luganskoj Narodnoj Republici (LNR), nakon onlajn ankete, saopštila je danas gradska uprava. Prošlog mjeseca raskrsnica u blizini američke ambasade u Moskvi nazvana je "Trg Donjecke Narodne Republike" po još jednoj samoproglašenoj državi u Ukrajini, koju podržava Rusija.

18:13

Nove eksplozije

Ukrajinski mediji izveštavaju o eksplozijama u Harkovu.

18:09

U granatiranju Donjecka oštećena su tri zabavišta i škola.


18:08

Liz Tras: Rusija da nadoknadi štetu koju je nanijela Ukrajini

Rusija treba da pomogne u nadoknadi štete koju je nanijela Ukrajini tokom "užasnog rata", a zvaničnom Kijevu je takođe potrebna pomoć da oživi svoju narušenu ekonomiju, izjavila je danas britanska ministarka spoljnih poslova Liz Tras.
 
"Rusija treba da snosi odgovornost za ovaj užasan rat. Procjenjujemo opcije za raspoređivanje ruskih sredstava, a u Velikoj Britaniji se razmatra donošenje zakona o oduzimanju imovine ljudima koji su odgovorni za rat", rekla je ona na marginama konferencije o oporavku Ukrajine, koja se održava u Luganu, prenosi Rojters.

17:03

Najnovije vijesti sa fronta

Ukrajinske snage su do 15 časova ispalili na teritoriju DNR više od 400 jedinica municije, uključujući i iz višecjevnih bacača raketa "Grad", saopštilo je predstavništvo Donjecke Narodne Republike u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre.
https://t.me/RVvoenkor/18411
17:02

Fon der Lajen najavila platformu Evropske unije za rekonstrukciju Ukrajine

Evropska unija uspostaviće platformu za rekonstrukciju Ukrajine kako bi koordinirala obnovu zemlje nakon što se okonča rat sa Rusijom, najavila je danas predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen na Međunarodnoj konferenciji za obnovu Ukrjaine u švajcarskom gradu Luganu.
 
Podsjetila je da je od početka rata EU mobilisala oko 6,2 milijarde evra finansijske podrške i dodala da će u te svrhe izdvojiti još sredstava.
 
"Bićemo snažno uključeni u srednjoročnu i dugoročnu obnovu Ukrajine", rekla je Fon der Lajen.

17:01

Bjelorusija na udaru?

Britanija je saopštila da će sutra uvesti nove ekonomske, trgovinske i transportne sankcije Bjelorusiji zbog podrške te zemlje ruskom napadu na Ukrajinu. Novi paket kaznenih mjera će obuhvatiti zabranu uvoza i izvoza robe u vrijednosti od oko 60 miliona funti, uključujući izvoz proizvoda za preradu nafte, prodaju komponenti za napredne tehnologije, izvoz luksuzne robe, kao i uvoz bjeloruskog gvožđa i čelika, prenosi Rojters.

16:23

Zelenski: Poziv zemljama da se pridruže planu za obnovu Ukrajine

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski pozvao je danas učesnike međunarodne konferencije o obnovi Ukrajine da se pridruže nacionalnom planu za obnovu te zemlje.
 
U švajcarskom gradu Luganu počela je dvodnevna međunarodna Konferencija o obnovi Ukrajine, koju je otvorio ukrajinski lider, prenosi Ukrinform.
 
"Još na proljeće smo ponudili našim partnerima da se pridruže projektu obnove Ukrajine. Već tada je bilo jasno da će to biti najveći projekat našeg vremena: ekonomski, tehnološki, nacionalni i, što je najvažnije, ideološki", kazao je Zelenski.

16:01

Britanac Aslin uložio žalbu na smrtnu presudu u DNR

Britanski državljanin Ejden Aslin, koga je sud samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR) osudio na smrt pod optužbom da je "kao plaćenik" učestvovao u ratu u Ukrajini, podnio je žalbu na tu presudu, javlja RIA Novosti pozivajući se na izvor iz Vrhovnog suda.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )