Foto: Telegram

295 dana rata u Ukrajini!


Facebook je smanjio distribuciju vijesti na vašim početnim stranama!

Za nesmetano praćenje vijesti i ostalog sadržaja, dodajte cafe.ba besplatnu aplikaciju ! Klikom OVDJE !
 
Previše piš... uz vjetar,dok nije kasno dodajte našu aplikaciju!
00:20

Dnjeprpetrovsk noćas!



15.DEC 00:01



14. DEC 23:55

Amerika šalje jasnu poruku Rusima: Spremna da pređe "crvenu liniju"

Majkl Klark, bivši generalni direktor britanskog istraživačkog centra za bezbJednost i odbranu, u intervjuu za Skaj njuz, prokomentarisao je najavu SAD o slanju moćnog protivvazdušnog raketnog sistema Ukrajini.
 
Klark tvrdi da je to potez kojim Vašington šalje poruku Moskvi da je spreman da pređe još jednu tzv. "crvena linija" ako to učini i Kremlj.

14. DEC 23:49

Ruska ambasada: Isporuka sistema "Patriot" Kijevu bila bi provokacija, posljedice nepredvidive

Ambasada Rusije u SAD saopštila je da bi eventualna isporuka sistema "Patriot" Ukrajini predstavljala provokaciju sa nepredvidivim posljedicama.
 
Time se stvaraju novi rizici po globalnu bezbjednost, navode u ambasadi i ističu da su SAD odgovorne za eskalaciju konflikta.

23:44

Prva veća grupa ukrajinskih zarobljenika nakon duže vremena! Vjerovatno okolina Bahmuta jer su ih zarobile Wagnerove snage! 



23:10

Blumberg: Putin će dobiti rat u Ukrajini ako bude odugovlačio sukob preko cijele zime
 
⏺Prema publikaciji, u ovom slučaju Ukrajina će brzo izgubiti snagu. Iscrpljenost Oružanih snaga Ukrajine, nedostatak energetskih resursa u Evropi i činjenica da će SAD sve više biti ometene sopstvenim problemima utiču na poziciju Kijeva.

23:00

Najmanje tri eksplozije odjeknule su u Harkovu - objavljeno je upozorenje za vazdušni napad širom regiona
 
Ukrajinski mediji su javili da je nakon eksplozija u nekim dijelovima grada nestalo struje.

22:03

Prvi snimak srpskih dobrovoljaca u Donbasu!

Video zbog dužine trajanja morate pogledati na Telegramu!




21:46

Marinka danas!



21:34

Artemovsk /Bahmut/
 


21:00

Bivši austrijski vicekancelar: Merkelova je potvrdila da su Kijev spremali za sukob s Rusijom
 
Izjava bivše njemačke kancelarke Angele Merkel o Minskim sporazumima potvrdila je da je Zapad neodgovorno pripremao Ukrajinu za sukob sa Rusijom, izjavio je za Sputnjik bivši austrijski vicekancelar Hajnc-Kristijan Štrahe.
 
💬 „Zahvaljujući aktuelnim izjavama Merkelove, sada je jasno zašto Ukrajina nije ispoštovala Minske sporazume. Očigledno je postignut sporazum sa Zapadom, već su postojali drugi dugoročni planovi koji su očigledno bili usmjereni na mogući sukob sa Rusijom“, rekao je Štrahe.

Kako je dodao, Minski sporazumi „nikada nisu uzimani za ozbiljno“ na Zapadu.
 
💬„Nikada nisu htjeli da ih realizuju, već su željeli da dobiju na vremenu kako bi pripremili Ukrajinu za vojnu konfrontaciju sa Rusijom“, ocijenio je Štrahe.
 

20:22

Nebenzja: Zapad doveo Evropu na ivicu sukoba
 
Podižući pravo NATO-a na širenje do apsoluta, Zapad je doveo Evropu na ivicu sukoba od koga bi mogao da bukne cijeli svijet, smatra stalni predstavnik Rusije u UN Vasilij Nebenzja na sjednici Savjeta bezbjednosti UN.
 
Pokušavajući da oživi unipolarni model pod sloganom „poretka zasnovanog na pravilima“, Zapad svuda nameće linije podjele, pokušavajući da proširi svoju sferu uticaja na sve nove regione svijeta, primjetio je stalni predstavnik.
 
„Podižući do apsoluta pravo NATO-a na proširenje na uštrb principa nedjeljivosti bezbjednosti, zapadne zemlje su evropski kontinent približile ivici sukoba, od kojeg bi mogao da bukne cijeli svijet“, ocijenio je on.
 

20:00

„Blumberg“: Evropa kupuje ogromne količine dizela zbog antiruskih sankcija koje slijede
 
📈 Evropske zemlje u decembru uvoze ogromne količine dizel-goriva, skoro pa rekordne u posljednjih šest godina – pritom, skoro polovina isporuka stiže iz Rusije, piše agencije „Blumberg“.
 
💬 „Evropa nabavlja dizel iz cijelog svijeta skoro rekordnom brzinom uoči predstojeće zabrane snabdijevanja od svog najvećeg spoljnog dobavljača“, navodi agencija.
 
🛢 Kako je precizirano, u prvih deset dana decembra Velika Britanija i Evropska unija uvezle su morskim putem preko 16 miliona barela dizel-goriva.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )