Foto: Telegram

90 DANA RATA U UKRAJINI. RAT UŽIVO pratite na cafe.ba

21:42

Kod Hersona ukrajinske snage napustile položaje u civilu!

21:32


PVO sistem TOR uništio je ukrajinsku bespilotnu letjelicu




21:26

Ruska karta rata



21:19

Rusija će zabraniti strancima da koriste surogat majke

Ruski poslanici glasali su u utorak da zabrani strancima da koriste usluge ruskih surogat majki jer se odnosi Moskve sa zapadnim zemljama i dalje pogoršavaju zbog rata u Ukrajini.

Plaćeno surogat majčinstvo je legalno u Rusiji, ali vjerske grupe su kritikovale tu praksu zbog komercijalizacije rađanja djece.
 
Jedan od koautora zakona, koji je skoro jednoglasno usvojen u prvom čitanju, rekao je da je takav zakon potreban kako bi se djeca rođena u Rusiji zaštitila od opasnosti.
 
U ovom trenutku, rekao je Vasilij Piskarjov, poslanik iz vladajuće partije Jedinstvena Rusija, “ne možemo pratiti sudbinu ni jedne jedine bebe”.
 
“Ne znamo ko su im roditelji, njihovi takozvani ‘mama’ i ‘tata’, i zašto kupuju bebu” – rekao je on.
 
Piskarjov je rekao da je oko 40.000 beba rođenih od surogat majki u Rusiji napustilo zemlju da bi ih odgajali stranci.
 
“Zašto bismo trošili svoja sredstva na rješavanje demografskih problema drugih zemalja?” – rekao je, dodajući da bebe rođene od surogat majki u Rusiji treba automatski dobiti rusko državljanstvo “kako bismo mogli pratiti njihovu sudbinu”.
 
Prijedlog zakona još treba da prođe još dva čitanja, da ga pregleda gornji dom parlamenta i da ga potpiše predsjednik Vladimir Putin.


21:15

Rusija: Zauzeli smo tri grada u Donjecku

Ruske snage preuzele su kontrolu nad tri grada u Donjecku, među kojima je Svitlodarsk, kazao je guverner te pokrajine Pavlo Kiriljenko za lokalni ogranak Radija Slobodna Europa.

Ranije u utorak, proruska Donjecka Narodna Republika objavila je na Telegramu da su njezine snage preuzele grad i ukrajinsku zastavu zamijenile ruskom.
 
Svitlodarsk je 80 kilometara jugozapadno od Sjeverodonjecka, koji je u središtu ruskih napada zadnjih nekoliko dana.
 
Čelnik ukrajinske vojne uprave Serhij Hoško potvrdio je da su Rusi zauzeli grad pokraj kojeg je najveća ukrajinska termoelektrana na ugljen, prenosi agencija dpa.

21:09

Rusi zauzimaju?

Samoproglašeni lider separatističkog regiona Donjeck koji podržava Rusija rekao je da se ruske i separatističke snage bore da preuzmu punu kontrolu nad gradom Liman i da su već zauzele polovinu grada.
 
Liman je grad od oko 20 hiljada stanovnika i nalazi se na sjeveru Donjecka.


20:45

Svetlodarsk danas!


20:40

Napad na Bahmut,Artemovsk je rusko ime! Kanadski novinar ranije danas je tvrdio da su rusi 15 kilometara od grada a što je veliko napredovanje u odnosu na jučerašnji dan!


20:31

Teška artiljerijska vatra večeras kod Nikolajeva!
 


20:27

Prethodnih par dana ruske "O" trupe nisu štedjele artiljerijsku municiju i rakete na limanskom ratištu!
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )