Foto: Telegram

Sto trideset treći dan rata u Ukrajini. RAT UŽIVO pratite na cafe.ba

13:00

Ruski mediji objavili slike "dobrodošlice" na Exit u Novom Sadu!



12:55


Pokazujemo kako izgleda ruski top-antidron „Stupor“, koji je prvi put korišćen u Ukrajini.
 
Uređaj ne gađa i ne obara dronove – on ih presreće. Dizajner Dmitrij Kločko je o tome govorio u ekskluzivnom intervjuu za RT:
 
„Uređaj gubi komunikaciju sa konzolom operatera: jedinica za suzbijanje dronova prigušuje signale satelitskih navigacionih sistema. Svoj kompleks sam „naučio” da vozila ne „spuštaju” na zemlju, već da ih pažljivo spuštaju na mjesto koje je naznačio operater „Stupora”."


12:50

Ukrajinska tehnika uništena u Lisičansku!



12:40

U DNR-u ruska avijacija uništila dva američka višecjevna raketna sistema „Himars“

 

12:32

Vraćen nivo dotoka gasa

Protok ruskog gasa u Evropu preko gasovoda "Sjeverni tok 1" vraćen je danas na nivo na kojem je bio poslednjih nedjelja, nakon pada zabilježenog u utorak, dok je tok ka istoku preko gasovoda "Jamal" ostao na nuli, pokazuju podaci operatera.
 
Ruski proizvođač gasa, "Gasprom", saopštio je prošlog mjeseca da će kapacitet isporuka preko Sjevernog toka 1 biti smanjen na samo 40 odsto zbog odloženog vraćanja opreme koju servisira njemačka kompanija "Simens Enerdži" u Kanadi.
 
Gasovod "Sjeverni tok 1" biće obustavljen zbog redovnog godišnjeg održavanja u periodu od 11. do 21. jula, što izaziva zabrinutost na Zapadu u pogledu toga koliko će brzo isporuke biti nastavljene nakon remonta.
 
Protok gasa na istok preko gasovoda Jamal-Evropa, iz Njemačke ka Poljskoj, koji je stao u utorak, ostao je i danas na nuli, pokazuju podaci "Gaskejda", operatera tog gasovoda.

12:26

U Donjecku ubijeno pet civila

Guverner Donjecka Pavlo Kirilenko saopštio je da je u ruskom granatiranju u protekla 24 sata ubijeno pet civila i ranjeno još 21, u ovom istočnom ukrajinskom regionu gdje je Moskva pojačala ofanzivu poslednjih dana. Kirilenko je napisao na Telegramu jutros da su dve osobe ubijene u Avdijevki, jedna u Slovjansku, jedna u Krasnogorivki i jedna u Kurahovu, i poručio da će „svaki zločin biti kažnjen“, prenosi AP.

11:25

Ukrajinci pozvali na isključenje ruskih kosmonauta s misija na ISS

Ukrajinsko ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je juče na isključenje ruskih kosmonauta iz budućih misija Međunarodne svemirske postaje (ISS). Poziv dolazi nakon što su trojica Rusa na ISS-u istakli zastave samoproglašene Narodne Republike Donjeck i Narodne Republike Lugansk.



11:23

Od jutros u Makijevki gori skladište municije


10:45

Plaže u Odesi zatvorene ovog ljeta zbog mina

Plaže u ukrajinskom primorskom gradu Odesi ostaće zatvorene ovog ljeta zbog opasnosti od mina, izjavio je danas načelnik regionalne vojne administracije Odese Maksim Marčenko.
 
"Naš glavni zadatak je da spasavamo živote ljudi. Zbog toga je zajedno sa Gradskim vijećem Odese donijeta odluka da plaže ostanu zatvorene", rekao je u video snimku objavljenom na Telegramu Marčenko, prenosi agencija TAS S.
 
Prema njegovim riječima, dogodilo se već nekoliko smrtnih slučajeva koji su bili prouzrokovani plutajućim minama, a te tragedije su se dogodile "kao rezultat ignorisanja bezbjednosnih zahtijeva i zahtijeva administracije".
 
Gradonačelnik Odese Genadij Truhanov 27. juna je izjavio da su vlasti angažovane na projektu stvaranja sigurnih zona na gradskim plažama, ogradjivanjem odredjenih površina mrežama.
 
Kako je rekao Truhanov, ni Nacionalna policija, ni policijske patrole ili opštinska straža nisu u stanju da se izbore sa sve većim brojem kupača.




Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )