Foto: Telegram

Rat u Ukrajini ušao je u osamdeseti dan. RAT UŽIVO pratite na cafe.ba Nastavljene su žestoke borbe za Donbas. Pentagon tražio od Moskve hitan prekid vatre, Moskva im se konačno javila na telefon nakon više mjeseci ignorisanja poziva svih struktura američke odbrane. Rusija je dostavila Savjetu bezbjednosti Ujedinjenih nacija konkretne dokaze o američkim kompanijama i pojedincima uključenim u rad biolaboratorija u Ukrajini. Ruski ambasador je Savjetu bezbjednosti predočio je da je Moskva otkrila i dokumenta, koja ukazuju da su Sjedinjene Američke Države sprovodile vojno-biološke programe u laboratorijama u Ukrajini. Amerika odbacuje optužbe kao neosnovane i optužuje Moskvu da time želi da skrene pažnju sa agresije u Ukrajini.

14:00

Dignuta u vazduh još jedna jezerska brana za vodosnabdijevanje! U pitanju je mironovski region u LNR-u



13:52

Još jedna velika grupa čečenskih snaga odlazi na front u Ukrajinu!


13:45

Stigla američka borbena vozila iz paketa pomoći Ukrajini!




13:42

Snimci iz Azov drona iznad Azovstala!



13:35

Nešto im se zamjerila? Ukrajinci minirali ulaz u dvorište penzionerki prilikom povlačenja!


13:31

Vojna vježba ruskih borbenih aviona iznad Kalinjingrada

Ruska Baltička flota održala je danas vojne vježbe sa borbenim avionima Su-27 čiji je zadatak bio odbijanje simuliranog vazdušnog udara na rusku enklavu Kalinjingrad.
 
U vježbi je učestvovalo više od deset letačkih posada aviona Su-27 Baltičke flote.
 
U saopštenju ove flote navodi se da su borbeni avioni Su-27 "uništili" avione simuliranog protivnika tokom vežbi, prenosi Rojters, pozivajući se na novinsku agenciju Interfaks.
 
Ove aktivnosti ruske vojske su održane dva dana nakon što je Finska objavila da planira da podnese zahtjev za pridruživanje NATO-u, a ovu zemlju će vjerovatno, slijediti Švedska, prenosi Rojters.
 
Predsjednik Rusije Vladimir Putin ranije je izjavio da želi da spreči širenje NATO-a, navodi britanska agencija.


13:12

Ukrajinski vojnici granatirali su zgradu dečjeg vrtića u Petrovskom okrugu u Donjecku, saopštio je štab teritorijalne odbrane DNR.


12:52

Ukrajinska vojska je u svom dnevnom obraćanju saopštila da su ruske trupe fokusirane na povlačenje iz Harkova. "Napori su usmjereni na održavanje zauzetih položaja i puteva snabdijevanja. Glavni cilj je uspostavljanje pune kontrole nad Donjeckom, Luganskom i Hersonskom oblašću i obezbijeđenje stabilnosti kopnenog koridora sa privremeno okupiranim ukrajinskim Krimom", saopštile su oružane snage.

12:39

Rusi odustali?

Ukrajina je "vjerovatno dobila bitku" za Harkov, drugi po veličini grad u Ukrajini, prema BBC-jevom institutu za ratne studije u subotu.
 
Bi-Bi-Si piše da je Rusija odustala od pokušaja da opkoli taj sjeveroistočni grad, koji se naziva i gradom-tvrđavom.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )