Foto: Telegram

Počeo je 246. dan rata u Ukrajini


Zbog smanjenog plasmana vijesti  na početnim stranama korisnika od strane Facebook , za nesmetano praćenje vijesti i ostalog sadržaja, dodajte cafe.ba besplatnu aplikaciju ! Klikom OVDJE !

00:01

Danas je predato tijelo američkog plaćenika, 24-godišnjeg Džošue Džonsa.
 
Kako pišu ukrajinski mediji, zarad ovoga su čak najavili dvočasovni prekid vatre.
 




23:22  26.10.2022

Zarobljeni ukrajinski vojnici kod Hersona!



23:15  26.10.2022



23:00   26.10.2022

🌎 Švajcarska Vlada priznala da je svijet postao multipolarni i kao posljedica toga Zapad ne uspjeva da izoluje Rusiju. 
 
📰 U izvještaju o politici neutralnosti, švajcarska Vlada je podsjetila da devet država, koje su članice G20, nisu odobrile antiruske sankcije koje su uvele zapadne zemlje u vezi sa specijalnom vojnom operacijom Rusije u Ukrajini.
 
✅ U Vladi Švajcarske su podvukli da u Africi, na Bliskom i Srednjem Istoku, kao i u Aziji, mnoge zemlje ne žele da se priključe jednoj ili drugoj svjetskoj poziciji, već očekuju da će imati šire polje za politički manevar iz koga će izvući ekonomske prednosti.

💬 „To takođe označava, da izolacija Rusije nije toliko ozbiljna u svijetu, koliko u Evropi“, konstatovala je švajcarska Vlada, podsećajući da su na akcije Rusije prema kijevskom režimu sankcijama reagovale uglavnom zapadne zemlje, a da devet država članica G20 nije upotrijebilo sankcije.

 

22:53  26.10.2022

Teritorija Austrije se prećutno koristi za tranzit naoružanja u Ukrajinu, nije jasno kako su ovaj i drugi koraci povezani sa neutralnim statusom Republike, izjavio je u intervjuu Sputnjiku ambasador Rusije u Beču Dmitrij Ljubinski

💬 „Nije jasno, na primjer, kako se sa tim principom o neutralnosti povezuje finansijska pomoć Beča Ukrajini, koja se odnosi na isporuke municije i zaštitne opreme, prećutnu saglasnost za sve nove tranše Evropske unije koje su potrebne kijevskim vojnicima, kao i podršku takozvanoj misiji vojne obuke EU. Određeni austrijski političari pozivaju na direktne isporuke oružja Ukrajini. Teritorija Austrije se prećutno koristi za tranzit naoružanja kijevskom režimu. Međutim, o tome nam često stižu apeli i video snimci od uznemirenih građana“, rekao je ruski diplomata.
 
 

22:40  26.10.2022

Šef CIA-e boravio u Ukrajini

Direktor CIA-e Bil Berns otputovao je u Ukrajinu ranije ovog mjeseca da se sastane sa ukrajinskim predsjednikom Vladimirom Zelenskim i drugim zvaničnicima.
 
"Dok je bio tamo, on je učvrstio američku posvijećenost da podrži Ukrajinu u njenoj borbi protiv ruske agresije, uključujući nastavak razmjene obaveštajnih podataka“, rekao je američki zvaničnik za CNN.


22:29 26.10.2022

Poslije završetka rata u Ukrajini, Rusija će ostati velika sila i susjed Francuske, sa kojom je Parizu važno da održava kanale dijaloga, izjavila je francuska premijerka Elizabet Born tokom debate u Senatu.


22:12 26.10.2022

SAD ne primjećuju da se Rusija priprema da primjeni "prljavu bombu" ili taktičko oružje u Ukrajini, saopštila je Bijela kuća.


22:00 26.10.2022


Oružane snage Ukrajine granatirale grad Šahtjorsk u DNR
 
🔥 Od udara se zapalilo skladište nafte, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika.
 
🛢Na teritoriji željezničke stanice u Šahtjorskom okrugu DNR gore cisterne sa gorivom, na mjestu se nalaze vatrogasci, saopštilo je Ministarstvo za vanredne situacije.
 
Za sada nema informacija o žrtvama.
 

21:35 26.10.2022

U Odeskoj i Dnjepropetrovskoj oblasti, koje se nalaze pod kontrolom Kijeva, odjekuju eksplozije.


19:41 26.10.2022

Eksplozije u Nikolajevskoj oblasti.


19:09 26.10.2022

Oružane snage Ukrajine pokušale su da probiju odbranu na sjeveru Hersonske oblasti, izjavio je zamjenik gubernatora Hersonske oblasti Kiril Stremousov.

„U Hersonskom pravcu, tokom dana, ukrajinski nacisti su očajnički pokušavali da prošire kontrolu nad dijelom fronta od Davidovog Broda do Iščenki sa 4 bataljonske taktičke grupe. Vazdušno-desantne jedinice, uz podršku artiljerije 42. motorizovane divizije, uspele su da odbiju sve napade i tako zadrže svoje položaje“, napisao je Stremousov na Telegramu.



 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )