Foto: Telegram

Danas je sto dvadeset i deveti dan invazije na Ukrajinu. RAT UŽIVO pratite na cafe.ba

19:15

Kadirov:
Danas, nakon što su naše snage ušle u Lisičansk, ukrajinske snage pogodile su administraciju raketom Točka-U. Ali naših boraca nije bilo, rekao je Ramzan Kadirov.

Ovo je cijela suština taktike nacističkih bandi. Ostavite za sobom što više razaranja, lišite gradove i naselja infrastrukture, a onda okrivite Rusiju,piše Kadirov na Telegramu. 



19:10

Kadirov objavio snimke ispred gradske administracije Lisičanska!


19:00


Lisičansk je zauzet. Čekamo "🅾" poruke o oslobođenju cijele teritorije LNR
 
Savezničke snage Rusije i LNR oslobodile su poslednji veći grad republike, koji je bio u rukama ukrajinskih osvajača, ali je preuranjeno govoriti o potpunom oslobođenju LNR. Neprijatelj i dalje ima dovoljno uporišta u predgrađima, posebno u oblasti Želatinske fabrike, a Oružane snage Ukrajine su takođe koncentrisale dosta napora na odbranu Belogorovke. Tačku u oslobađanju LNR trebalo bi da stavi grupa „Hrabri“, koja upravo sada izbacuje neprijatelja iz njegovih poslednjih uporišta na teritoriji republike,prenosi ruski telegram kanal.


18:50

Još snimaka iz Lisičanska



18:48



18:40

Ruske čečenske i kozačke snage LNR zajedno se slikaju u Lisičansku ispred zgrade administracije.

Čečeni skandiraju „Allahu Akbar“, a zatim zajedno sa svojim kozačkim drugovima uzvikuju: „Ahmat je moć, Kozaci su moć, zajedno smo moć“. Vojnici nose zastave Čečenije, Rusije i LNR


18:35

🚃🚂 Na voz, koji je prevozio hranu sa Krima za Melitopolj, ispaljen je plotun iz bacača granata, istraga je u toku, rekao je Vladimir Rogov, član glavnog savjeta vojno-civilne administracije Zaporoške oblasti.
 
17:58

Sutra ističe rok za 70 ruskih diplomata da napuste Bugarsku
 
Odluku o njihovom proterivanju donijela je vlada smijenjenog premijera Kirila Petkova, zbog, kako je ranije saopšteno, sumnje da su se bavili špijunažom.
 
Moskva je najavila recipročne mjere, a prva je bila zatvaranje ruske Ambasade u Sofiji, prenijeli su bugarski mediji.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )