Foto: Telegram

Rat u Ukrajini ušao je u 131. dan. RAT UŽIVO pratite na cafe.ba .

00:10

Rusi preuzeli Mazanovku!



00:00


RATNI BRIFING

Bez promjena sjeverno od Harkova

Očekuje se da će dobici u blizini Slavjanska, nakon preuzimanja Mazanovke, Krasnopolje pasti za nekoliko dana, što doprinosi napredovanju Rusije na Slavjansku u okviru sledeće, već u toku, Slavjansko-Kramatorske ofanzivne operacije.

Generalštab AFU ne vidi izvodljivim da previše tvrdoglavo brani liniju Seversk-Solidar-Bakmut, kažu izvori.

Ukrajinci bacaju zastavu na Zmejini bez sletanja na nju, simboličnim gestom.


4.JUL 23:40

Ruska karta rata!



4.JUL 23:34

Slike srpskih vojnika iz Wagnerove grupe!



4. JUL 23:26

Kijev pregovara sa Turskom

Ukrajina vodi razgovore sa Turskom i Ujedinjenim nacijama (UN) kako bi obezbijedila garancije za izvoz žitarica iz ukrajinskih luka, izjavio je danas ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.
 
"Sada se vode razgovori sa Turskom i UN o bezbjednosti žitarica koje napuštaju naše luke", rekao je Zelenski na konferenciji za novinare sa premijerkom Švedske Magdalenom Anderson, prenosi Rojters
 
On je istakao da veoma važno da neko, osim Rusije u koju Kijev nema povjerenja, garantuje sigurnost brodova koji transportuju žitarice u neku zemlju.
 
Zelenski je rekao da po tom pitanju Ukrajina sarađuje "direktno" sa generalnim sekretarom UN Antoniom Guterešom i naglasio da ta organizacija "igra vodeću ulogu, ali ne kao moderator".

4.JUL 22:30

Ruski prenosni sistem za ometanje dronova! Fajl je veliki pogledajte na Telegramu!



4. JUL 22:10

Oboren avion



4. JUL 21:32

Ukrajinske snage konstantno granatiraju Donjeck

Četiri dječija vrtića, jedna stambeni blok, škola, preduzeće i rudnik oštećeni su artiljerijskom vatrom tokom današnjeg ukrajinskog granatiranja Donjecka, izjavio je danas gradonačelnik Aleksej Kulemzin u intervjuu TV kanalu Rusija-24.
 
"Granatiraju se stambene četvrti, dječiji vrtići, škole, industrijska postrojenja i rudnik Zasjadko", rekao je Kulemzin i potvrdio da i dalje gori pijaca u centru grada, prenosi TAS.


Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )