Foto: Telegram

Ušli smo u 56 dan rata u Ukrajini. RAT UŽIVO pratite na cafe.ba

20:10

Nakon današnjeg ubistva poznatog proruskog influensera u Hersonu,na više mjesta u gradu su se pojavile prijetnje smrću za svakog ko sarađuje sa "okupatorima"!



19:46


Karta borbenih dejstava 20.4.22. /ruski Telegram kanal/
 
Ruske snage nastavljaju ofanzivu na sjeveru prema Krasnom Limanu i na jugu prema Pokrovskom.
 
Sjeverni pravac
 
▪️Oružane snage Ukrajine su se povukle iz grada Kremena, prethodno su digle u vazduh gradsku vodozahvatnu crpnu stanicu. Drugih dokaza o razaranju u gradu nema.
 
▪️Selo Stara Krasnjanka, koje se nalazi između Kremenne i Rubežnog, prešlo je pod kontrolu Oružanih snaga Ruske Federacije i NM LNR.
 
▪️Ukrajinska strana potvrđuje napredovanje savezničkih snaga  u gradu Popasna.
 
Južni pravac
 
▪️Ruske jedinice uklinjene između neprijateljskih odbrambenih čvorova u naselju. Velika Novoselka i Guljaj-Polje. Makarovka, Storoževoe, Rovnopolj, Novoselka su oslobođeni.


 
Oružane snage RF uspele su da dođu do zapadne periferije Velike Novoselke i uđu u pozadinu Guljaj-Poljske grupacije Oružanih snaga Ukrajine.
 


19:21

Radionice u Azovstalu,čisti se zgrada po zgrada



19:15

Bitka za čeličanu!


19:08

Snimak iz Izjuma


18:33

Lavrov sa Čavušogluom o pregovorima Rusije i Ukrajine

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov rekao je danas u telefonskom razgovoru svom turskom kolegi Mevlutu Čavušogluu da ishod pregovora sa Ukrajinom u potpunosti zavisi od spremnosti Kijeva da uzme u obzir zahtijeve Rusije.
 
Rusko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da su Lavrov i Čavušoglu takođe razgovarali i o situaciji u ukrajinskoj luci Marijupolj i mogućim mjerama čiji je cilj da pruže bezbjednost civilima, uključujući i strane državljane, prenio je Rojters.


18:30

U Crnoj Gori zabranjeni "Raša tudej“ i "Sputnjik“.


17:38

Ramzan Kadirov je objavio konačno zauzimanje grada Rubižne u oblasti Luganska. Na ulazu su postavljene dvije zastave - ruska i zastava Ahmat SOBR. Mediji LNR javljaju da ukrajinske trupe napuštaju tri okruga Luganske oblasti: trougao Rubižnje-Severodonjeck-Lisičansk.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )