Foto: Telegram

Ulazimo u 261 dan rata u Ukrajini!


00:19

Pronađen vojnik sa snimka koji je obišao svijet!

Aleksej S. je borac 138. odvojene gardijske motorizovane brigade, ruski vojnik koji je mirno bacao granate bačene sa ukrajinskog drona.


 


00:15

Građani Hersona izgleda nisu baš oduševljeni skorašnjim dolaskom "oslobodioca",redovi za pontonski most i izlazak iz Hersona! Do 09.11 i prekida organizovane evakuacije grad je napustilo 80.000 građana! 



00:07

Žestoke borbe oko Bahmuta! Od grada neće ostati puno a kako je u samom gradu svjedoči ukrajinski vojnik!




00:00

Hersonska oblast,lijeva obala Dnjepra! Rusi se utvrđuju!



10. NOV 23:49

Pavlovka odskočna daska za dalje napredovanje

Ukrajinske trupe ostavile su veliki broj eksplozivnih naprava u Pavlovki, izjavio je za RIA Novosti Apti Alaudinov, komandant specijalnih snaga Ahmat, zamjenik komandanta 2. armijskog korpusa Narodne milicije Luganske Narodne Republike.
 
Komandant specijalnih snaga Ahmat primjetio je da zauzimanje Pavlovke stvara odskočnu dasku za dalju ofanzivu u Donbasu.
 
"Napomenuću da je Pavlovka veoma važno naselje na putu naših jedinica. Naravno, Pavlovka će postati odskočna daska za dalje napredovanje. Znamo da je čak već otvoren mostobran na putu za dalje napredovanje naših snaga i sredstava", rekao je Alaudinov za RIA Novosti.
 
Ranije je vršilac dužnosti šefa DNR Denis Pušilin rekao da je naselje Pavlovka u rejonu Ugledar 90 odsto oslobođeno od ukrajinskih militanata.
 
"Pavlovka je 90 odsto očišćena, koliko sam ja shvatio. Momci veoma pažljivo rade svoj posao".

Ovaj Hamvi jutros nije mogao da se izvuče iz blata Dobasa:




10. NOV 23:13

Vraćanje ukrajinske zastave



10. NOV 22:56

Zelenski: Oslobođeno

Ukrajinske snage su oslobodile 41 naselje napredujući na jugu zemlje, izjavio je danas predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski i dodao da je ubijen određen broj prokijevskih vojnika.
 
"Danas imamo dobre vesti sa juga“, rekao je on u večernjem video obraćanju, prenio je Rojters.
 
Zelenski je istakao da iako su Ukrajinci radosni, moraju sada i zauvjek zapamtiti šta taj pokret znači – svaki korak ukrajinskih odbrambenih snaga predstavlja živote date za slobodu Ukrajinaca.


10. NOV 21:50

Pogođeno komandno mjesto ruske armije

Artiljerci Oružanih snaga Ukrajine su tokom dana pogodili komandni punkt ruske armije, 8 rejona koncentracije ljudstva, naoružanja i vojne tehnike, 2 skladišta municije, 5 sredstava PVO Ruske Federacije.
 
Ovo je u Telegramu saopštila pres-služba Ministarstva odbrane Ukrajine, prenosi Ukrinform.

10. NOV 21:24

Bijela kuća najavila novi paket vojne pomoći Ukrajini

Bijela kuća najavila je danas novi paket vojne pomoći Ukrajini koji će uključivati sisteme protivvazdušne odbrane.
 
Savjetnik Bijele kuće za nacionalnu bezbjednost Džejk Saliven rekao je da paket vojne pomoći uključuje "značaj doprinos protivvazdušnoj odbrani“, kao i američki sistemi protivvazdušne odbrane HAWK i Avenger, koji su opremljeni Stingerima, prenio je Rojters.
 
Prethodno je španska ministarka odbrane Margarita Robles izjavila da će ta zemlja poslati još dva sistema protivvazdušne odbrane američke proizvodnje HAWK u Ukrajinu, kako bi joj pomogla u odbrani od ruske invazije i zašti oštećenu infrastrukturu.
 
Ona je takođe rekla da će pored sistema za lansiranje raketa zemlja-vazduh, Španija će poslati i bateriju sastavljenu od šest lakih haubica i obučiće ukrajinske posade za njih.

21:13 

Eksplozije u području Antonovskog mosta u Hersonu i Kahovske hidrocentrale koja se nalazi na Dnjepru, sjevernije.

21:00

Na sekretara glavnog odbora "Jedinstvene Rusije" Andreja Turčaka, predsjednika Izvršnog komiteta stranke i zamjenika sekretara Aleksandra Sidjakina, kao i na poslanike Državne dume Artjoma Turova i Artjoma Bičajev otvorena je vatra u Luganskoj Narodnoj Republici, saopštili su Sputnjiku u stranci.

"Kolege su stupile u kontakt sa njima. Zaista su se našli na udaru… Sve je u redu, niko nije povrijeđen", saopštila je pres služba.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )