Foto: Telegram

261 dan rata u Ukrajini!


Zbog smanjenog plasmana vijesti  na početnim stranama korisnika od strane Facebook , za nesmetano praćenje vijesti i ostalog sadržaja, dodajte cafe.ba besplatnu aplikaciju ! Klikom OVDJE !

16:10

Video dizanja Antonovskog mosta u vazduh!



16:00

Herson je inače imao  300.000 stanovnika!


15:52

Nova razmjena 45 za 45!



15:45

Ukrajinske snage u žurbi da popune "oslobođen" prostor čine greške!


15:42


Ukrajinske snage postepeno preuzimaju kontrolu nad Hersonskom oblasti!



15:30

Britanac Ejden Aslin, vraćen iz zarobljeništva, ponovo odlazi na front, ali kao „ratni dopisnik“ na Jutjubu, – Dejli mejl
 
"Ovo je moj dom. Očigledno ne želim da budem ponovo zarobljen, ali osjećam da još ima posla. Postoje priče koje treba ispričati“, rekao je Aslin i dodao da više ne planira da uzme oružje.


15:24

Ukrajinske jedinice ušle u Herson

Obavještajna služba ukrajinskog ministarstva odbrane saopštila je danas da su ukrajinske jedinice ušle u Herson i da se taj južni grad, koji su ruske snage osvojile u martu, vraća pod kontrolu Ukrajine.
 
Glavni direktorat obavještajne službe ministarstva odbrane Ukrajine naveo je da, ukoliko ima ruskih vojnika koji su i dalje u Hersonu, da se odmah predaju.


13:54 

Oko pet eksplozija odjeknulo je na nebu iznad Nove Kahovke. Prema preliminarnim podacima, dejstvovala je PVO, javlja reporter Sputnjika.


13:41 

Ukrajinska vojska intenzivirala je raketne udare na Kahovsku hidroelektranu i civilnu infrastrukturu u Novoj Kahovki, saopštio je predstavnik administracije Ruslan Agajev.


12:25 

Vazdušna opasnost proglašena je u nekoliko oblasti Ukrajine - Čerkaskoj, Kirovogradskoj, Nikolajevskoj oblasti i na dijelovima Zaporoške oblasti pod kontrolom Kijeva.


11:54 

U Hersonu je ostalo 80.000-100.000 civila, saopštio je gradonačelnik Aleksandar Kobec.

11:46 

Nove sankcije protiv Rusije mogu biti uvedene do kraja godine, rekao je novinarima u Briselu izvor iz EU. Taj izvor je precizirao da se na sastanku ministara spoljnih poslova Unije u ponedjeljak, međutim, ne očekuju odluke u vezi s tim.

U pripremi je i novi paket sankcija protiv Bjelorusije zbog situacije u zemlji i podrške Rusiji.
Podsjetimo, EU je početkom oktobra uvela osmi paket antiruskih sankcija.

11:36

Moskva: Završeno prebacivanje vojske na lijevu obalu Dnjepra

Svi ruski vojnici u Hersonskoj oblasti prešli su na lijevu obalu Dnjepra, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Ruske Federacije.
 
Dodaju da je operacija završena danas u 5.00 sati po moskovskom vremenu, prenose RIA Novosti.
 
"Na desnoj obali nije ostavljen ni jedan jedini komad vojne opreme i naoružanja. Formacije i vojne jedinice Oružanih snaga Rusije zauzele su odbrambene linije na unapred pripremljenim položajima", navedeno je u saopštenju.
 
Komandant združenih snaga Rusije u Ukrajini Sergej Surovikin saopštio je 9. novembra da je doneta odluka o napuštanju desne obale Dnjepra.
 
Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu naložio je da se preduzmu sve mjere za bezbjedno prebacivanje trupa iz Hersona sa desne obale rijeke.


11:27 

Počeli pregovori Rusije i UN o prehrambenom sporazumu

Nova runda pregovora predstavnika Rusije i Ujedinjenih nacija o prehrambenom sporazumu počela je u Ženevi, saopštila je direktorka pres službe kancelarije UN u tom gradu Alesandra Veluči.

Rusku delegaciju predstavlja zamijenik ministra inostranih poslova Sergej Veršinjin. Predstavnici UN su generalni sekretar Konferencije UN za trgovinu i razvoj Rebeka Grinspan i šef Uprave UN za koordinaciju humanitarnih pitanja Martin Grifits.

11:00

⚔️🇺🇦 Odbijen napad na frontu kod Krasnog Limana
 
🔥 Ruske snage su odbile napad dve motorizovane jedinice ukrajinske vojske i poljskih plaćenika na području Krasnog Limana. Likvidirano je i ranjeno 90 pripadnika ukrajinskih snaga, navodi se u saopštenju.
 
⚠️ U Zaporoškoj oblasti oboren je ukrajinski helikopter Mi-8, a na teritoriji LNR i Harkovskoj oblasti uništene su baterije haubica M777 i „Akacija“.
 
💥 Kod Nikolajeva je uništeno skladište municije 28. Mehanizovane brigade ukrajinske vojske.
 

10:07 

Sve istorijske dragocjenosti izvezene iz Hersona

Sve istorijske dragocjenosti i spomenici prebačene su sa desne obale Dnjepra, izjavio je predsjednik Vlade Hersonske oblasti Sergej Jelisejev.

„Trenutno razmatramo gdje bi na lijevoj obali mogli da budu izloženi“, rekao je Jelisejev novinarima.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )