Foto: Telegram

U toku je 269. dan rata u Ukrajini


Zbog smanjenog plasmana vijesti  na početnim stranama korisnika od strane Facebook , za nesmetano praćenje vijesti i ostalog sadržaja, dodajte cafe.ba besplatnu aplikaciju ! Klikom OVDJE !

16:23 

Ukrajinske snage su granatirale Lisičansk i tom prilikom dvoje civila je poginulo, a četvoro ranjeno, saopštili su predstavnici LNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju režima prekida vatre.

16:15

Ruski borbeni avioni ometali su vježbe NATO-a. 
 
Ruski avioni su nadlijetali brodove Alijanse na visini od 91 m i na udaljenosti od 73 m, a njihovi piloti nisu odgovarali na poruke NATO vojske. To prenosi „Glas Amerike“.


16:11

Ukrajinski državni koncern za oružje Ukroboronprom saopštio je da će zajedno proizvoditi i razvijati teško naoružanje i vojnu opremu sa najmanje šest država clanica NATO-a, uključujući Poljsku, Češku, Francusku, Dansku i još nekoliko sa kojima su potpisani ugovori o neotkrivanju podataka.

16:09

Ukrajinska vojska se žalila na nedostatak zimske opreme
 
📌 „U našoj brigadi zimske uniforme još neće biti izdate, uprkos činjenici da mnogi vojnici i oficiri već postavljaju pitanja“, rekao je Jaroslav, poručnik ukrajinskih oružanih snaga, citira publikacija.
 
On je rekao da su, prema njegovoj komandi, magacini brigade uništeni na početku ruske specijalne operacije, zbog čega su mnoge kolege prinuđene da svojim novcem kupuju zimske uniforme.

📌 Narednik po imenu Konstantin prijavio je da je njegova jedinica tokom leta dobila zimsku opremu, ali su on i njegove kolege bili primorani da napuste stvari tokom povlačenja. Prema dokumentima, mi smo nekako dobili obrazac, u stvari, niko ga nema“, rekao je on.
 
📌 Zauzvrat, stari vojnik po ugovoru je rekao da „mnogi logistički službenici prodaju uniforme“


16:00

Uništen Mi-24 Oružanih snaga Ukrajine u zoni SVO.
 
Oružane snage Ukrajine su u utorak prikazale impresivne snimke Mi-24, u subotu - olupine ovog helikoptera


15:50

Volgogradu je privremeno povodom 80 godina od bitke vraćeno ime Staljingrad!


15:45

Ukrajinci više ne mole već provociraju direktan sukob
 
 Ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov izjavio je za američki „Njuzvik“ da je Ukrajina pokušala da isprovocira direktan konflikt Rusije i NATO.
 
🗣 „Ukrajinske vlasti ne samo da konstantno mole Vašington za pomoć, već pokušavaju da izazovu direktan vojni sukob Ruske Federacije i Alijanse“, kazao je on.
 

15:43

Svatovski pravac! Dejstva po ukrajinskoj tehnici!


15:40

Francuski Cezari kod Bahmuta!



15:34 

Uzbuna za vazdušnu opasnost proglašena je u Harkovskoj oblasti u Ukrajini, pokazuju podaci sa onlajn mape Ministarstva za digitalni razvoj te zemlje.

15:20


15:14

Konasenkov: Uništeno 9 komandnih mjesta ukrajinske vojske

Ruski borbeni avioni, rakete i artiljerijske trupe uništile su tokom protekla 24 sata devet komandnih mjesta ukrajinske vojske u okviru specijalne vojne operacije u Ukrajini, izjavio je danas portparol ruskog Ministarstva odbrane general-potpukovnik Igor Konašenkov.
 
Prema njegovim riječima, u protekla 24 sata ruske snage uništile su devet ukrajinskih komandnih mjesta u rejonima naselja Kislovka, Ivanovka, Krahmalnoje i Berestovoje u Harkovskoj oblasti, Serebrjanka i Vođanoje u Donjeckoj Narodnoj Republici, Stelmahovka u Luganskoj Narodnoj Republici, Vesjoloje i Novorajsk u Hersonskoj oblasti, a takođe i 86 artiljerijskih jedinica, ljudstvo i vojnu opremu u 176 oblasti, prenio je TAŠ.
 
Jedinice ruske vojske eliminisale su više od 120 ukrajinskih trupa u ofanzivi u Donjeckoj Narodnoj Republici, kao i dva tenka, tri borbena oklopna vozila i sedam motornih vozila, rekao je Konašenkov.
 
On je istakao da su ruske snage uništile i radar američke proizvodnje AN/TPK-50 koji je koristila ukrajinska vojska u Donjeckoj Narodnoj Republici u naselju Avdejevka.

15:00

Brifing ruske vojske: Odbijen napad ukrajinskih trupa u Harkovskoj oblasti
 
🔸 Ruska vojska je spriječila napad ukrajinske vojske u pravcu Kupjanska u Harkovskoj oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
Kako je precizirano, taktičke grupe Oružanih snaga Ukrajine, ojačane grupom plaćenika, pokušale su da izvedu napad iz područja sela Peršotravnjevo, Kislovka, Krahmaljno u Harkovskoj oblasti.
Međutim, uslijedio je odgovor ruske artiljerije i jurišne i udarne avijacije. Likvidirano je preko 60 ukrajinskih vojnika i plaćenika, tri tenka, jedno borbeno vozilo pešadije i dva oklopna transportera

🔸 Ruska vojska je tokom ofanzive u DNR likvidirala više od 120 ukrajinskih vojnika. Uništena su i dva tenka, tri oklopna vozila i sedam automobila.
 
🔸 U napadima ruske avijacije, raketnih snaga i artiljerije uništeno je devet komandnih mjesta ukrajinske vojske u Harkovskoj oblasti, DNR, LNR i Hersonskoj oblasti, kao i 86 artiljerijskih jedinica, ljudstvo i vojna tehnika u 176 rejona.
 
🔸 U DNR je uništen radar američke proizvodnje AN/TPQ-50.
 
🔸 U području Krasnog Limana u DNR sprečen je pokušaj ukrajinske vojske da izvede napad u pravcu mjesta Červonopopovka i Ploščanka u LNR i likvidirano je do 50 ukrajinskih vojnika.
 
 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )