Foto: Telegram

34. dan od početka ratnih sukoba u Ukrajini kraj se "možda" nazire ali... Do tada RAT UŽIVO pratite na cafe.ba

Delegacije su popustile na obije strane. Ukrajina je pristala na neutralan status ako zaživi sistem bezbjednosnih garancija koji zahtijeva. Garancije bi pružili Velika Britanija, Kina, SAD, Turska, Francuska, Kanada, Italija, Poljska i Izrael.

Kijev predlaže održavanje konsultacija sa Rusijom o statusu Krima u narednih 15 godina. Ukrajina je odustala od vojnog riješavanja pitanja Krima.

17:04

Bajden razgovara telefonom sa evropskim liderima

Američki predsjednik Džozef Bajden razgovarao je 53 minuta telefonom sa liderima Francuske, Njemačke, Italije i Britanije o najnovijim događajima u vezi sa ukrajinskom krizom, saopštila je Bijela kuća.
 
Bajden je razgovarao sa francuskim predsjednikom Emanuelom Makronom, njemačkim kancelarom Olafom Šolcom, italijanskim premijerom Marijom Dragijem i britanskim premijerom Borisom Džonsonom.

16:59

Mariupolj jutros



16:51

Deeskalacija na kijevskom i černigovskom pravcu ne znači prekid vatre, rekao je Medinski.

16:36

Rusija je kao odgovor blokirala račune ambasade Poljske u Moskvi.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je, komentarišući protjerivanje diplomata iz niza zemalja, saopštilo da će protiv svih neprijateljskih mijera protiv ruskih inostranih misija biti preduzete kontramjere.

16:17

Amerika "aminovala"

SAD će podržati moguće sporazume između Moskve i Kijeva u pogledu obezbjeđivanja bezbjednosti Ukrajine, rekao je američki državni sekretar Blinken

16:13

Zelenski se obratio Dancima: "Morate pojačati sankcije Rusiji"


15:16

Pregovori će biti u video formatu

Direktna runda razgovora Rusije i Ukrajine u Istanbulu je završena, a konsultacije će biti nastavljene u video formatu, izjavio je za agenciju RIA Novosti izvor u ruskoj delegaciji. Taj izvor je naveo da će ruska delegacija danas napustiti Istanbul.


15:11

Spajaju se NATO i EU?

Zajednička bezbjednosna i odbrambena strategija koju je usvojila EU potvrđuje tendenciju spajanja EU sa SAD i NATO, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova

14:58

Ukrajina potvrđuje dogovoreno


14:51

Ukrajina je pozvana na sastanak Sjevernoatlantskog saveta. Ministri spoljnih poslova zemalja članica NATO-a sastaće se 6-7. aprila u Briselu.

14:39

Uhvaćeni Ukrajinci koji su mučili ruske vojnike

Ruski specijalci uhvatili su dva ukrajinska vojnika koji su mučili rusku vojsku.
 
Ovo je najavio zamijenik šefa Komiteta Državne dume za razvoj civilnog društva, pitanja javnih i vjerskih udruženja Vladimir Šamanov:
 
„Oni koji su maltretirali naše vojnike nisu se dugo radovali, nakon tri dana naši specijalci su uhvatili ovu kopilad. Danas im se valjaju pred nogama, moleći za milost.
 
Reč je o građanima Ukrajine iz navijačke grupe lokalnog fudbalskog kluba Metalist. „Oni su to sami rekli na prvim ispitivanjima“, dodao je Šamanov.

14:23

Nova runda pregovora Ukrajine i Rusije mogla bi se održati večeras, javljaju mediji.
 
 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )