Foto: Twitter

Ratni sukobi u Ukrajini ušli su u treći dan. Borbe ne prestaju, stradalih je sve više. Građani napuštaju zemlju, zvaničnici zovu na pregovore. Pratite cafe.ba Loading...

Rusi nadomak Odese!


Rusija zatvorila sjeverozapadni deo Crnog mora

Ukrajinska granična služba saopštila je danas da je Rusija zatvorila sjeverozapadni dio Crnog mora za plovidbu.
 
Prisustvo brodova u ovoj zoni smatraće se terorističkom pretnjom, prenijeto je u saopštenju, preneo je Rojters.
 
Ukrajina je juče saopštila da je Rusija pogodila dva komercijalna broda u blizini južne ukrajinske luke Odese, dan nakon što je počela napad na Ukrajinu.

15:08

Orban: "Mađarska će podržati sve sankcije EU protiv Rusije"

Mađarska će podržati sve sankcije Evropske unije protiv Rusije i neće ništa blokirati, izjavio je danas mađarski premijer Viktor Orban, govoreći na ukrajinsko-mađarskoj granici.
 
"Mađarska je jasno stavila do znanja da podržavamo sve sankcije, tako da nećemo ništa blokirati. Ono što premijeri Evropske unije budu u stanju da dogovore, mi to prihvatamo i podržavamo", rekao je Orban novinarima, prenijeo je Rojters.
 
"Ovo je vreme da budemo ujedinjeni, to je rat", rekao je on i istakao da su mirovni napori najvažniji.

15:06

Holandska vlada šalje ukrajini 200 protivavionskih raketa "stinger"

Holandska vlada odlučila je da Ukrajini pošalje 200 protivvazdušnih projektila Stinger.
 
U zajedničkom saopštenju ministarstava spoljnih poslova i odbrane navedeno je da je Ukrajina zatražila dodatnu vojnu materijalnu podršku i da će joj biti udovoljeno.
 
Navedeno da će Ukrajini u najkraćem mogućem roku biti isporučeno 200 protivvazdušnih projektila Stinger.

14:44

Blinken autorizovao treću vojnu pomoć SAD Ukrajini

Američki državni sekretar Entoni Blinken izjavio je danas da je autorizovao slanje nove američke vojne pomoći Ukrajini u iznosu od 350 miliona dolara.
 
"Danas, dok se Ukrajina hrabro i ponosno bori protiv ruskog brutalnog i ničim izazvanog napada, odobrio sam, u skladu sa ovlašćenjem predsjednika, jedinstveno treće predsjedničko odobrenje u iznosu do 350 miliona dolara za neposrednu podršku odbrani Ukrajine", naveo je Blinken u saopštenju, preneo je CNN.
 
Ovaj paket će uključivati dalju odbrambenu pomoć kako bi se pomoglo Ukrajini da se suoči sa oklopnim, vazdušnim i drugim prijetnjama sa kojima se sada suočava, istakao je Blinken.

14:43

Rezultati ruske vojske





Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 1 )