Foto: Twitter

Deveti dan sukoba u Ukrajini. Filtriramo vijesti u moru propagandnih dezinformacija i trudimo se da vam isporučimo samo istinu, sviđala se ona ili ne! Zato i dalje pratite cafe.ba

.
 
18:14 

BBC privremeno obustavlja rad u Rusiji zbog novog zakona

Britanski BBC saopštio je danas da će privremeno suspendovati rad svih svojih novinara i tehničkog osoblja u Rusiji, nakon izglasavanja novog zakona kojim je predviđena zatvorska kazna za svakoga ko namjerno širi „lažne” vijesti.
 
18:11 

Počela hitna sjednica Savjeta bezbjednosti UN

Zbog ruskog napada na ukrajinsku nuklearnu elektranu Zaporožje sazvana je hitna sjednica Savjeta bezbjednosti UN, koja je upravo počela.
 
- Bezobzirni ruski napad na nuklearnu elektranu ugrožava Evropu - rekla je američka ambasadorka na sjednici.
 
17:55 

Američki zvaničnik: Ovo je usporilo ruski konvoj

Direktni napadi u kombinaciji sa uništenjem mosta usporili su napredovanje ogromnog ruskog vojnog konvoja, koji se nalazi oko 24 kilometra severno od Kijeva, rekao je danas viši zvaničnik američkog ministarstva obrane.
U međuvremenu, Ukrajina je zadržala "značajnu većinu" svog ratnog vazduhoplovstva, pa se čini da Rusija ne uspjeva da uspostavi dominaciju u vazduhu.
 
17:29 

Hitan sastanak UN zbog napada na nuklearku

Savjet bezbednosti UN održat će danas hitan sastanak nakon ruskog napada na ukrajinsku nuklearnu elektranu Zaporožje, a što je američka ambasada u Ukrajini nazvala "ratnim zločinom".

17:25 

Majkrosoft obustavlja prodaju svojih proizvoda i usluga Rusiji
Korporacija Majkrosoft je saopštila danas da obustavlja nove prodaje svojih proizvoda i usluga u Rusiji. Osim novih prodaja, Majkrosoft je obustavio mnoge aspekte svog poslovanja u Rusiji u skladu sa vladinim sankcijama, rekao je predsjednik kompanije Bred Smit.
 
17:14 

Amerika: Rusi na 25 km od Kijeva

Ruske snage nalaze se oko 25 kilometara od centra Kijeva i 10 kilometara od centra Černihiva i Harkova, rekao je danas viši zvaničnik američkog Ministarstva obrane. Što se tiče Harkova i Černihiva, 10 kilometara od centra "zapravo znači da su u pregrađu tih gradova", dodao je.
 


16:48

Marijupolj na koljenima

Ukrajinski grad Marijupolj nema vodu, grijanje i struju i ostaje bez hrane nakon što je bio na udaru ruskih snaga u proteklih pet dana, rekao je njegov gradonačelnik u televizijskom apelu.

Vadim Bojčenko, gradonačelnik Marijupolja, rekao je da je pozvao na stvaranje humanitarnog koridora za evakuaciju civila iz lučkog grada na jugoistoku zemlje. "Jednostavno nas uništavaju", rekao je on.

Ovako trenutno izgleda tržni centar u Mariupulju.

 
A ovako borbe na prilazu grada



16:17 

Šolc: "Ne smijemo da se mješamo u rat"

Nemački kancelar Olaf Šolc upozorio je danas na opasnost proširenja rata u Ukrajini, ističući da NATO zemlje zbog toga ne smiju direktno da intervenišu u vojnom sukobu.

Šolc je, prilikom posjete komande Bundesvera u Švilovzeu naglasio da je važno da ne dođe do širenja konflikta izvan Ukrajine.

16:13

Srbija: Za ukrajinske izbjeglice obezbjeđen smještaj i hrana

Komesarijat za izbjeglice i migracije Srbije saopštio je danas da je za sva izbjegla lica iz Ukrajine obezbjeđen smještaj i ishrana u prihvatnim centrima, opredeljenim samo za smeštaj ukrajinskih državljana.
 
Za one ukrajinske državljane koji, u ovom trenutku, imaju obezbjeđen smještaj, moguće je ponuditi pomoć u hrani, odjeći, obući, zdravstvenoj zaštiti, kao i uključivanje u obrazovni sistem i pristup drugim pravima i uslugama, naveli su iz Komesarijata.
 
Izdata instrukcija o pomoći izbjeglicama iz Ukrajine! Spisak stvari koje su im potrebne, posebna pažnja da se posvjeti deci
 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )