Foto: Twitter

Peti dan sukoba u Ukrajini. Borbe ne prestaju, stradalih je sve više. Građani napuštaju zemlju, zvaničnici pregovoraju, narod gine. Pratite cafe.ba

19:47

Ukrajina traži izbacivanje Rusije iz Interpola

Ukrajina je zahtevala da Rusija bude isključena iz Interpola, optužujući je da zloupotrebljava tu organizaciju i koristi je za napad na političke protivnike širom sveta i u Ukrajini.
 
Ukrajinski ministar unutrašnjih poslova Denis Monastirski zatražio je hitno proterivanje Rusije, preneo je "Gardian".

19:20

Vojska se predala

"Još 110 ukrajinskih službenika dobrovoljno je položilo oružje", saopštilo je ministarstvo odbrane RF.
 
Ukrajinski vojnici su dobrovoljno položili oružje tokom sastanka sa komesarom za ljudska prava LNR Viktorijom Serdjukovom u Lugansku.

19:18

Ruska avijacija uništila šest kolona oklopnih vozila ukrajinske vojske

Operativno-taktička avijacija Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije uništila je šest kolona oklopnih vozila ukrajinskih Oružanih snaga, saopštio je zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov.

19:14
 
NATO isključuje "zonu zabranjenog leta" iznad Ukrajine.
 
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je da NATO nije imao namjeru da uđe u Ukrajinu kopnenim ili vazdušnim putem kako bi zaustavio ruske napade.

18:35 

Teške borbe oko Mariupolja, snage DNR-a i ruske vojske opkolile su grad u vrlo uskom obruču i preuzel sve prilaze i sa mora i sa kopna.

Podsjetimo,Mariupolj sa bližom okolinom ima oko 400.000 stanovnika! Sam grad je pod kontolom jedinice Azov, koju ruska strana godinama optužuje za zločine i neo-nacističko djelovanje.

18:28

Ruski tenkovi ušli u još jedan grad
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )