Foto: Telegram

Rat u Ukrajini ušao je u 122. dan. RAT UŽIVO pratite na cafe.ba

10:00

Nikolajev jutros!


09:57

Nema plata za vojsku,obraćaju se Zelenskom!



09:50

Kadrovi razrušenog Gorskog



09:42

Aligatori u napadu!



09:35


Američki potpukovnik Danijel Dejvis rekao je za Foks njuz da je „situacija u Ukrajini „zapanjujuće“ povoljna za Rusiju“
 
💬 „Nema racionalnog razloga da se nadamo da se rat može preokrenuti, jer Rusija metodično ide naprijed i uništava ukrajinske oružane snage u Donbasu, ne samo da zauzima teritoriju, već uništava njihovu sposobnost da brane zemlju bilo gdje drugdje. Pa čak i ukupan zbir svega naoružanja koje smo obećali da ćemo obezbijediti je mnogo manji – to je jedva desetina onoga što bi bio minimum neophodnog. A ako pogledate samo ove dve stvari, onda za Ukrajinu nema racionalnog puta do pobede“, smatra Dejvis.


09:27

Ruska vojska blokirala Lisičansk

Ruska vojska probila je ukrajinsku odbranu i blokirala Lisičansk iz južnog pravca, izjavio je portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov. Ruske trupe su oslobodile 11 naselja tokom blokade Lisičanka, rekao je Konašenkov.
 
Konašenkov je, takođe, rekao i da je "Južna" grupacija ruskih snaga, u saradnji sa snagama Luganske Narodne Republike, konačno razbila takozvani "Gorski kotao" i oslobodila mesta Gorski i Zoloto.


09:26

Guverner Luganska: Moraćemo da povučemo vojnike iz Sjevernodonjecka

"Nažalost, moraćemo da povučemo naše vojnike iz Sjeverodonjecka, jer nema smisla biti na razbijenim pozicijama – broj mrtvih raste", napisao je guverner Luganska Serhij Gajdaj na svom Telegram nalogu.

09:24

Udari na Lavovsku, Žitomirsku i Černigovsku oblast

Ruske snage izvele su danas raketne udare na Lavovsku, Žitomirsku i Černigovsku oblast u Ukrajini, prenose ukrajinski mediji.
 
Ruske trupe ispalile su šest raketa na vojni objekat u Javorivu u Lavovskoj oblasti, a u napadu su povređene četiri osobe, prenosi Unian objavu načelnika regionalne administracije Maksima Kozickog.
 
On je rekao da je raketni napad izveden iz Crnog mora i da je lansirano šest projektila, od kojih su dva oborena.
 
Interfaks Ukrajina prenosi da je na Žitomirsku oblast ispaljeno oko 30 raketa i da je u tom napadu jedan vojnik poginuo, a drugi ranjen.

08:26

Napad na vojni objekat kod Lavova, ima ranjenih

Guverner Lavova Maksim Kozicki kaže da su četiri projektila pogodila vojni objekat u Javorivu, javlja Rojters.
 
Prema njegovim riječima, četiri osobe su ranjene.

08:25

Rakete u Černigovskoj oblasti

Rusija je ponovo raketama napala selo Desna u Černigovskoj oblasti, saopštio je regionalni zvaničnik Vjačeslav Čaus.
 
"Selo Desna je podvrgnuto još jednom raketnom napadu. Detalji kasnije", navodi se u saopštenju.


08:24

Stoltenberg upozorio – Rat u Ukrajini mogao bi da traje "godinama"

08:23

SBU: Ukrajinski poslanik član ruske špijunske mreže

Ukrajinska služba državne bezbjednosti (SBU) saopštila je da je otkrila rusku špijunsku mrežu u koju je uključen ukrajinski poslanik Andrij Derkač, koga su SAD ranije optužile da je ruski agent.
 
SBU navodi da je Derkač, čije mjesto boravka nije poznato, uspostavio mrežu privatnih firmi za pružanje usluga obezbjeđenja koje je koristio da olakša i podrži ulazak ruskih jedinica u gradove tokom napada Rusije na Ukrjainu, prenosi Rojters.
 
U saopštenju se citira svjedočenje Derkačevog saradnika iz parlamenta Igora Kolihajeva, za koga se navodi da je uhapšen na početku rata i da je bio veza između Derkača i ruske vojne obavještajne službe.
 
Kolohajev je, prema navodima SBU, rekao da su Derkačeve firme morale da obezbijede prolaz ruskim vozilima, da uđu u oklopna vozila sa ruskim zastavama i tako obezbjede ruskoj vojsci miran ulazak u grad".

SBU tvrdi da je Derkač svakog mjeseca za te usluge primao 3-4 miliona dolara.

08:20

Dejstvo Korneta!


 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )