Foto: Twitter

Sedam dana sukoba u Ukrajini. Borbe ne prestaju,i ne nazire se kraj, stradalih je sve više. Građani napuštaju zemlju, zvaničnici pregovoraju o pregovorima, narod gine.Filtriramo vijesti u moru propagandnih dezinformacija i trudimo se da vam isporučimo samo istinu! Pratite cafe.ba

15:33 

Ulične borbe u Mariupolju



15:29

Rusi zauzeli nuklearnu elektranu Zaporožje

Ruske snage preuzele su kontrolu nad područjem oko ukrajinske nuklearne elektrane Zaporožje, izjavio je šef nuklearne straže UN Rafael Grosi. Grosi je u saopštenju naveo da su ruske diplomate u Beču obavjestile Međunarodnu agenciju za atomsku energiju (IAEA) da je osoblje nastavilo sa radom i da nivo radijacije „ostaje normalan“.
 
Nuklearna elektrana u Zaporožju najveća je evropska elektrana i ima šest od 15 ukrajinskih nuklearnih energetskih reaktora, navodi se u saopštenju.
 
Postoje izveštaji o tome da građani Ukrajine blokiraju puteve koji vode do elektrane, a na društvenim mrežama je postavljen video na kojem se vidi kako Ukrajinci grade improvizovane blokade na putevima u blizini grada Energodara, gdje se nalazi fabrika u Zaporožju.
 

14:43

Kirgistan i Tadžikistan uz Rusiju

Bivši šef Komiteta za nacionalnu bezbjednost Kazahstana Alnur Musajev rekao je da su na povjerljivom nivou Tadžikistan i Kirgistan izrazili spremnost da pruže vojnu pomoć Rusiji:
 
"Vojna oprema, municija, kao i dio ruskog kontingenta iz ovih centralnoazijskih republika izvoze se u Rusiju za upotrebu u ratu".

14:38

Ukrajinci srušili mostove, da zaustave Ruse, evo kako se ljudi snabdjevaju preko reke

14:35

Ukrajinsko Ministarstvo spoljnih poslova potvrdilo je da 19 zemalja šalje oružje u Ukrajinu.

14:23

NATO: Provokacija

14:18

Posljedice granatiranju u Irpinju



13:46

Ruski ambasador pozvan je u Ministarstvo spoljnih poslova Bugarske

13:41

U Donbasu, pod kontrolom separatista DNR i LNR, poginulo 14.000 civila od 2015 godine!
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )