Foto: Twitter

Deveti dan sukoba u Ukrajini. Filtriramo vijesti u moru propagandnih dezinformacija i trudimo se da vam isporučimo samo istinu, sviđala se ona ili ne! Zato i dalje pratite cafe.ba

UKRAJINA KAMEROM- KAMEROM KROZ UKRAJINU


RAKETIRAN HARKOV




Ulice Mariopolja kamerom



19:54

"Nema opasnosti"

Ruski stalni predstavnik pri UN Vasilij Nebenzja, pozivajući se na Međunarodnu agenciju za atomsku energiju (IAEA), rekao je da ništa ne ugrožava bezbjednost energetskih blokova Zaporoške nuklearne elektrane (ZAES) u Ukrajini.
 
"Bezbjednost šest energetskih blokova nije u opasnosti", rekao je Nebenzja tokom govora na sastanku Savjeta bezbjednosti UN.
 
On je dodao da se, prema ocjenama rukovodstva IAEA, iznijetim u saopštenju za štampu od 4. marta, rad Zaporoške NE nastavlja u normalnom režimu.

19:15

Skup podrške u Beogradu



18:49

SAD: Nema dokaza da je Rusija napala nuklearne rektore

SAD nisu vidjele dokaze da je Rusija u četvrtak napala same nuklearne reaktore u nuklearnoj elektrani Zaporožje na jugoistoku Ukrajine i da je izgleda korišćeno malokalibarsko oružje tokom sukoba, izjavila je danas američka podsekretarka za energetiku za nuklearnu energiju DŽil Hrubi.
 
Ona je u intervjuu za MSNBC rekla da je administracija američkog predsednika DŽozefa Bajdena dobro pripremljena za sve scenarije koji uključuju i zračenje oslobođeno iz nuklearne elektrane u Zaporožju, prenjeo je Rojters.
 
"Ne bih pričala o tome kako će NATO reagovati na ove događaje. Međutim, mi smo ozbiljni u namjeri da učinimo sve što je moguće da spriječimo curenje radijacije, da preuzmemo kontrolu nad situacijom i ohrabrimo sve strane da se ponašaju odgovorno u ovom periodu", istakla je ona!


18:35

Ukrajinski mediji: Rusi digli u vazduh most u Odeskoj oblasti

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )