Foto: Telegram

Počeo je 153. dan rata u Ukrajini! RAT UŽIVO pratite na cafe.ba

18:12

Čini se da je udarom Oružanih snaga RF u Nikolajevskoj oblasti uništena skoro cijela komanda ukrajinske 28. odvojene mehanizovane brigade koja nosi ime Vitezova zimskog pohoda.
 
  Danas su na Vojnoj akademiji Oružanih snaga Ukrajine u Odesi, zajedno sa komandantom ove brigade pukovnikom Vitalijem Guljajevim, sahranjena još trojica potpukovnika iz iste jedinice – Aleksandar Dajneko, Valentin Sergienko i Vitalij Bondarev.


18:07

Lavrov u Etiopiji


18:00

Snage bezbjednosti u Čečeniji promijenile su svoje ševrone/kombinezone/ - sada su se umjesto uobičajenih traka sa oznakom pripadnosti određenoj jedinici, na poleđini pojavili natpisi "Na Kijev".


17:52

Nijemci znaju sa gasom: Orban izazvao buru u Berlinu zbog nove izjave o energetskoj krizi
 
❗️ Mađarski premijer Viktor Orban izazvao je talas negodovanja u Njemačkoj uporedivši trenutnu evropsku politiku o gasu sa holokaustom, navodi TV kanal N-TV.
 
💬 „Postoji, na primjer, poslednji prijedlog Evropske komisije koji kaže da svi moraju da smanje potrošnju gasa za 15 odsto obavezno. Ne razumjem kako se to može obezbijediti, iako za to postoji njemačko znanje – mislim od davnina“, rekao je Orban.
 

17:43

Šreder nije na odmoru u Moskvi, već pregovara o energetici, rekla je njegova supruga za „Špigl“
 

17:40

Wagner objavio "dokaze" da je zauzeo Uglegorsk! Mnogi mediji u Ukrajini i na Zapadu  su demantovali ovu informaciju! 



17:34

Na početku snimka ukrajinski vojnik se osjeća "snažno",a evo kako na kraju istog!



17:30

Wagnerovci pozivaju u "oslobođenom" Uglegorsku



17:27

Vojnici iz tatarstanskog bataljona!



17:20

Slavjansk se sprema za odbranu!



17:11

Oružane snage Ukrajine ponovo su pokušale da se probiju u rejon naselja Belogorka na rijeci Ingulec.

Kako izvještavaju ruski mediji,povukli su se uz velike gubitke!
 

17:01

Prijavljene su eksplozije u Nikolajevu i Hersonu, prenose ukrajinski mediji.

15:20

Lambreht: Isporučili smo raketne bacače Ukrajini

Ministarka odbrane Nemačke Kristine Lambreht saopštila je danas da je Njemačka isporučila Ukrajini tražene raketne bacače. Radi se o tri teška oružana sistema tipa "Mars II".
 
Pored toga Ukrajincima su predate tri pancerhaubice.
 
Lambreht je najavila da će uslijediti isporuka sistema za vazdušnu odbranu Iris-T i tri oklopna vozila.
 
Raketni bacači „Mars II“ su sistem dužine od 7,07 metara i širine 3,25 metara, koji može da u jednoj minuti ispaljuje 12 raketa zemlja-zemlja, što je duplo više nego američki Himars sistem, i može pogoditi metu udaljenu do 80 kilometara.

14:08

Napadi na Nikolajev

Ruska vojska uništila je za dan osam ukrajinskih skladišta raketnog i artiljerijskog naoružanja u južnoj Nikolajivskoj oblasti i u istočnoj Donjeckoj, saopštio je portparol ruskog Ministarstva odbrane general-potpukovnik Igor Konašenkov, prenosi Interfaks.
 
Ukrajinski zvaničnici naveli su ranije da je Rusija noćas izvela "masovni raketni napad" na jug zemlje, uključujući udare na infrastrukturu u crnomorskoj luci Nikolajev.
 
"Masivan raketni udar izveden je na jug Ukrajine, iz pravca Crnog mora, uz korišćenje avijacije", rekao je gradonačelnik Oleksandr Senkevič za ukrajinsku državnu televiziju, ne navodeći detalje, preneo je Rojters.
 
On je na Telegramu naveo da su u NIkolajevu odjeknule snažne eksplozije, dodao je Gardijan. Senkevič je apelovao na građane da ostanu u skloništima.



12:56

Zemlje EU usvojile hitan plan o gasu, smanjena potrošnja od 15 odsto



Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )