Foto: Telegram

Rat u Ukrajini ušao je u sto četrdeset sedmi dan.


16:10

Napad na ukrajinski rov u Donbasu!


16:04



16:00

Uragan na frontu



15:57

Napad na nuklearku


15:53


   Ukrajinski ekstremistički bataljoni u blizini Avdejevke pucaju oko mobilisanih boraca koji pokušavaju da se predaju ili povuku, saopštila je vojska DNR Sputnjiku
 

15:50

⛽️ „Gasprom“ još nije dobio zvanična dokumenta „Simensa“ u vezi sa turbinom za „Sjeverni tok“, čiji je povratak najavila Kanada, i ponovo ih je zatražio.
 
🗣 Kompanija je napomenula da garancije za vraćanje opreme nakon popravke direktno utiču na rad gasovoda, kao i na remont drugih turbina.

15:44

Nova pomoć Ukrajini

Američki ministar odbrane Lojd Ostin izjavio je danas da će Sjedinjene Američke Države poslati četiri dodatna artiljerijska raketna sistema visoke pokretljivosti (HIMARS) u Ukrajinu.
 
"Nastavićemo da pronalazimo inovativne načine da održimo našu dugoročnu podršku hrabrim muškarcima i ženama iz ukrajinskih oružanih snaga", poručio je Ostin na početku virtuelnog sastanka sa saveznicima o Ukrajini, preneo je Rojters.
 
Dodao je da će prilagoditi njihovu pomoć kako bi osigurali da Ukrajina ima tehnologiju i municiju da se brani.



15:21

Nova britanska mapa ratnih dešavanja u Ukrajini



15:18

💣💣 Ukrajinska vojska se skoro u potpunosti povukla iz Severska, izjavio je danas oficir Narodne milicije samoproglašene LNR Andrej Maročko.
 
‼️ On dodaje da se i dalje granatira civilnu infrastrukturu grada.
 
⚡️"U ovom gradu praktično više nema vojnika ukrajinske vojske. Uglavnom su na drugoj liniji odbrane. Oni su se malo povukli, ali nastavljaju udare na naše vojnike i civilnu infrastrukturu ovog grada", poručio je Maročko, prenijela je agencija TAS S.


14:26

Konašenkov: Ruski borbeni avioni oborili ukrajinski MiG-29 i Su-25

Ruski borbeni avioni oborili su ukrajinski lovac MiG-29 u Nikolajevskoj oblasti i jurišni avion Su-25 u samoproglašenoj Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR), saopštio je danas portparol Ministarstva odbrane general-potpukovnik Igor Konašenkov.
 
"Lovačka avijacija Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije uništila je u vazdušnim borbama dva aviona Vazduhoplovstva Ukrajine: MiG-29 u rejonu naselja Snigirjovka u Nikolajevskoj oblasti i Su-25 u blizini naselja Dobropolje u DNR", rekao je Konašenkov, prenijela je agencija TASS.


13:27

"Geopolitički ciljevi Rusije više nisu samo u Donbasu"

Ruski ministar spoljnjih poslova Sergej Lavrov izjavio je danas da zbog isporuke zapadnog naoružanja Ukrajini, geopolitički ciljevi "specijalne vojne operacije Rusije u Ukrajini" više nisu ograničeni na Donbas, već da uključuju i druge teritorije.
 
Lavrov je u intervjuu za RIA Novosti i RT upozorio da će Rusija dalje povećavati broj ciljeva, ako Zapad nastavi da isporučuje Kijevu oružje dugog dometa.

12:18

Posle DNR i LNR otvara ambasadu u Moskvi

Premijer Luganske Narodne Republike (LNR) Sergej Kozlov potpisao je danas ukaz kojim ta separatistička ukrajinska oblast osniva ambasadu u Moskvi. U ambasadi će, kako sledi iz dokumenta, biti zaposleno 18 ljudi.

11:58

Zaharova: Političari EU uzrok krize da traže u svom dvorištu

Evropski političari treba da traže uzroke domaćih kriza u svojim greškama i neprofesionalizmu, poručila je danas portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova u komentaru povodom izjava italijanskog ministra spoljnih poslova Luiđija Di Maja, prenosi TASS.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )