Foto: Telegram

Sto devedeset šesti dan rata u Ukrajini. .. Zbog redukovanog broja objava na Facebook za nesmetano praćenje vijesti i ostalog sadržaja, dodajte besplatnu aplikaciju cafe.ba sa google prodavnice!

16:26

Harkovska ofanziva-ukrajinski snimci!



16:20

Ukrajinski vojnik prodao Barjaktar ruskim snagama! Ovo je snimak leta sa kojeg su rusi izbrisali mjesto i vrijeme!



16:16


Glavni zaključci Američkog instituta za proučavanje rata:
 
▪U izvještaju, IAEA je zažmurila na situaciju sa granatiranjem nuklearne elektrane od strane Ukrajine. Ne postoji nijedan apel posebno na ukrajinsku stranu da zaustavi nuklearni terorizam i granatiranje nuklearnih elektrana.

▪Ukrajinski militanti su pokušali kontraofanzivu na jugu oblasti Harkov.

▪Vjerovatno je ofanziva na Herson bila skretanje pažnje sa glavnog pravca kontraofanzive.

▪Ukrajinski militanti nastavljaju granatiranje naselja u oblasti Herson.

▪Ruske jedinice nastavljaju ofanzivu južno od Artemovska i sjeverno, sjeverozapadno i jugozapadno od Donjecka.

16:10

Više od 40 projektila Kalibra ispaljeno na ukrajinske snage u ofanzivi!

Desetkovane ukrajinske trupe kod Balaklije.
 
Sada su u Balakleju ruskim snagama u pomoć došli Vagnerovi odredi i specijalne jedinice MO RF.
 
Posle masovnog raketnog udara, mrtve Oružanih snaga Ukrajine teško je prebrojati.
 



16:05

Ukrajinski snimci sa fronta-2 dio!




15:57

Isključuju Zaporožje?

Šef proruske administracije Zaporoške oblasti Jevhen Balički izjavio je danas da je moguće da će nuklearna elektrana Zaporožje biti isključena jer je konstantno granatira ukrajinska vojska.
 
"Velika je vjerovatnoća da ćemo već danas biti prinuđeni da ugasimo nuklearku, jer je njen rad u ovakvim uslovima nemoguć. Nismo u potpunosti riješili ovo pitanje, ali ćemo morati da donesemo takvu odluku", rekao je Balički u emisiji "Solovjov uživo".


14:59

Baltičke zemlje uvode zabranu ulaska Rusima

Letonija, Litvanija i Estonija postigle su načelni dogovor da ograniče kretanje ruskih državljana preko svojih granica sa Rusijom i Belorusijom, rekao je ministar spoljnih poslova Estonije Edgars Rinkevičs, a prenosi Rojters.
 
Tri baltičke zemlje očekuju da će zabranu ulaska uvesti do sredine septembra.
 
"U poslednjih nekoliko nedjelja i mjeseci drastično je povećan prekogranični prelazak ruskih državljana koji imaju šengenske vize. Ovo postaje pitanje javne bezbjednosti, ali je i pitanje moralne i političke prirode", rekao je Rinkevičs na konferenciji za novinare u Litvaniji.

14:56

Moskva zabranila ulaz u Rusiju vojnim liderima EU

Rusija je danas saopštila da je uvela sankcije određenom broju građana Evropske unije kao odgovor na neprijateljsku antirusku politiku Zapada.
 
Ministarstvo odbrane Rusije je navelo da zabranjuje ulazak velikom broju evropskih vojnih lidera, visokih bezbjednosnih oficira, kao i predstavnicima kompanija za prodaju oružja, preneo je Rojters.

14:55

Ukrajinci granatiraju Energodar

Ukrajinska vojska masovno granatira Energodar, a grad je privremeno ostao bez struje, izjavio je član Glavnog savjeta administracije Zaporoške oblasti Vladimir Rogov. Prema njegovim riječima, kapacitet šestog energetskog bloka Zaporoške nuklearne elektrane je smanjen na 135 do 140 megavata.

13:46

Ukrajinski snimci sa fronta! Preovladava Donbas!



13:15

Ukrajinska ofanziva kod Harkova!

Trenutno je situacija na luku Ševčenkovo-Volhov Jar stabilizovana. Neprijatelj je pokušao da pronađe načine da se približi Ševčenkovu, ali je ili uništen ili odbačen,saopštava MO Rusije

Iz Harkova saopštavaju da se kolona hitne pomoći postrojila u gradu. Tokom kontraofanzive na pravcu Izjum-Kupjansk, formacije ukrajinskog režima trpe značajne gubitke u ljudstvu.


13:10

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije saopštilo je da je protivnik zbog nastalih gubitaka prekinuo velike ofanzivne operacije u pravcu Hersona.

Tu je tokom dana oboren 1 MiG-29 i 1 Su-25. Neprijatelj je takođe pretrpjeo gubitke u ljudstvu i opremi. Uništena su 4 tenka, 11 borbenih vozila i više od 150 ljudi.
 

12:06

O zaplijeni imovine ruskih biznismena na Zapadu: Upozoravao sam...

Predsjednik Rusije rekao je da je zaplijena imovine ruskih biznismena na Zapadu lekcija za sve i dodao da je upozoravao na to.
 
"Svojevremeno sam im govorio da će se natrčati braneći svoje interese. Zaplijenili su im tamo račune, jahte .. Upozoravao sam na to, bolje da su jahte držali ovdje i novac ulagali u razvoj ruske infrastrukture, a ne u strane aktive. To je lekcija za sve… Upozoravao sam. Ne zato što sam pametniji, nego zašto što raspolažem sa više informacija", rekao je on.

12:00

Brifing Ministarstva odbrane Rusije:
 
▪️Ruske snage su oslobodile selo Kodema u Donjeckoj Narodnoj Republici;
 
▪️Zbog velikih gubitaka ukrajinska vojska u poslednja 24 časa nije izvodila ofanzivne operacije u području fronta od Nikolajeva do Krivog Roga;
 
▪️Uništen komandni centar 24. Mehanizovane brigade u Nikolajevskoj oblasti, ljudstvo i tehnika 46. Aeromobilne brigade u Hersonskoj oblasti;
 
▪️Vazdušno-kosmičke snage su uništile skladište municije 406. Artiljerijske brigade ukrajinske vojske u Nikolajevskoj oblasti; 
 
▪️Oborena su dva ukrajinska vojna aviona MiG-29 i Su-25.
 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )