Foto: Twitter

Ratni sukobi u Ukrajini traju već treći dan. Borbe ne prestaju, stradalih je sve više. Građani napuštaju zemlju, zvaničnici zovu na pregovore. Pratite cafe.ba

Mnoštvo dezinformacija i pretjerivanja sa obje strane tokom prijethodnih par dana. Svaka informacija se mora provjeriti dva puta. Iznenađujuće je da se više ne može vjerovati ni oficijalnim nalozima političara kao u slučaju Zelenskog kada je objavio obećanje Erdogana da će zatvoriti Bosfor za rusku mornaricu.

Najnoviji video snimci na društvenim mrežama prikazuju napredovanje ruskih snaga iz pravca Melitopolja koji je juče zauzet ka Berdjansku koji je od večeras u okruženju!

Oko 200 ruskih oklopnih vozila nastavilo je prema Mariupolju a cilj je kako navode ruski mediji presjeći odstupnicu i snabdjevanje "neonacističkoj" jedinici Azov. Ruski mediji već duži period upotrebljavaju tu terminologiju za pomenutu jedinicu.
 
S druge strane očita namjera Rusije da izvrše kopneno spajanje Krima sa Donjeckom i ostatkom Rusije, kao i da Ukrajince potpuno odsjeku od Crnog mora i onemoguće im pristup!
 
Tome u prilog govore i današnja dejstva i napredovanja kod Odese!
 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )