Foto: srpskainfo.com

Svima je odavno jasno da srpski teniser Novak Đoković u liku i djelu svog trenera Marjana Vajde ima "svog" čoveka koji će mu uvijek ukazati na sve okolnosti, bilo da su dobre ili loše.

Upravo tako nešto se desilo 2011. godine, kada je najbolji teniser sveta osvojio Vimbldon i prvi put u karijeri i poslije toga postao svjetski broj jedan. Vajda je tada bio više zabrinut, nego srećan.

U razgovoru za engleske medije, trener srpskog asa se prisjetio šta mu je prolazilo kroz glavu nakon što je Novak ostvario najveći uspjeh u karijeri.

– Kada je Novak postao broj jedan posle Vimbldona, promijenio mu se život i bio sam zabrinut da sada kada je ostvario svoj dj,ečački san, da će to biti to, da će izgubiti želju. A, on je u stvari postao dominantan igrač na turu, koji redovno pobjeđuje Federera i Nadala, što je do tada bilo nemoguće – pričao je Vajda.

Saradnja slovačkog trenera i srpskog tenisera je počela ljeta 2006. godine i rezultat je donosila korak po korak, lagano, dok nije dobila nevjerovatan uzlet.

– Uvijek sam govorio da naporan i kvalitetan rad na treningu je preduslov da bi se takav uspjeh ostvario. On je uložio mnogo znoja i strpljenja, razvijajući igru kroz bol i trud čak i u periodu kada nije vjerovao da će doći do prvog mesta, između 2006. i 2011. godine – rekao je Vajda i dodao:

Novak je psihološki veoma jak, posvećen je zdravoj ishrani, sa ispravnim stavom prema treninzima. Ako ostane zdrav, znam da će oboriti još mnogo rekorda. Vrlo je motivisan da to učini – ispričao je Marjan Vajda, a prenio je “Mocart”.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )