Foto: Telegram

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franja sastao se sa šefom Odjeljenja za spoljne crkvene veze Ruske pravoslavne crkve, mitropolitom volokolamskim Antonijem na inicijativu Vatikana, a kako je potom saopšteno, razgovor je bio dobar i sadržajan.

- Sastanak je održan tokom posjete mitropolita Antonija Italiji, razgovarali su na italijanskom jeziku, a riječi je bilo o međusobnim odnosima Rimokatoličke i Ruske pravoslavne crkve imajući u vidu aktuelne političke procese - rekao je zamijenik šefa Odjeljenja za spoljne crkvene veze RPC Nikolaj Balašov.
 
Inače, ovo je prvi sastanak papa Franje sa mitropolitom Antonijem od njegovog stupanja na funkciju šefa Odjeljenja za spoljne crkvene veze Ruske pravoslavne crkve.
 
Sastanak je održan iza zatvorenih vrata nakon čega je bilo objavljeno saopštenje.
 
Prethodno je saopšteno da će papa Franja posjetiti Kazahstan u periodu od 13. do 15. septembra, a postoji mogućnost i da se tokom te posjete on sastane i sa ruskim patrijarhom Kirilom.
 
Inače, papa Franja je u više navrata govorio da želi da poseti Moskvu kako bi doprinjeo riješavanju ukrajinskog konflikta.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )