Foto: srpskainfo

Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) UKP MUP Srbije, po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal (JTOK) i uz asistenciju Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) uhapsili su devetočlanu organizovanu kriminalnu grupu i zaplijenili više od 150 kilograma raznih narkotika, najviše amfetamina.

U akciji kodnog naziva "Belvedere" učestvovale su i policije Austrije i Češke, a u Pragu je uhapšen deseti osumnjičeni pripadnik ove kriminalne grupe.
 
Pretresano je 12 lokacija i to na teritoriji Beograda, Novog Sada Niša, Leskovca i Sremske Mitrovice. 
 
Pronađeno je i zaplijenjeno 142 kilograma amfetamina, šest kilograma marihuane, 2 litra amfetaminskog ulja, dvije litre kiseline, dvije vagice za precizno mjerenje, dvije vakum prese, dva pištolja, oko 50.000 evra, a privremeno je oduzeto i nekoliko automobila.
 
Akcija " Belvedere" traje već neko vrijeme i u ranijem periodu zaplijenjeno je 26 kilograma amfetamina i oko 10.000 tableta sintetičke droge MDMA. Jedna osoba je od ranije u pritvoru u Bosni i Hercegovini.
 
Devetoro pripadnika ove OKG privedeno je u JTOK i saslušano, poslije čega im je na prijedlog tužilaštva određen jednomjesečni pritvor, prenose Novosti.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )