Foto: Telegram

Rat u Ukrajini ušao je u osamdeset drugi dan. RAT UŽIVO pratite na cafe.ba! Aplikaciju cafe.bamako već niste,možete preuzeti na Google prodavnici

08:15

Ovo su SU-25 avioni,jurišnici! Relativno stari ali zbog mogućnosti letenja na malim visinama često korišteni od obije strane!


08:10

Dejstva 100 motorizovane brigade!


07:51

Uništena borbena tehnika ukrajinskih snaga se odvozi sa puteva i iz regiona koji su sada pod ruskom kontrolom! 



07:34

Liman praktično opkoljen ruskim snagama!


07:13

Još novih snimaka iz Azovstala


07:00

Ruske snage ušle u Azovstal,ovladale deponijama i ušle u najdužu zgradu čeličane (1500m),čišćenje u toku!


01:15


Taktičke rakete ispaljene iz okoline Belgoroda

Na snimcima koji kruže društvenim mrežama vide se lansiranja ruskih raketa iz okoline Belgoroda (Rusija) na ciljeve u Ukrajini.



01:12

Supruge boraca puka Azov: Izdali su ih ukrajinski izdajnici

Supruge pripadnika Nacionalnog bataljona "Azov" rekle su u intervjuu za britanski Telegraf da su njihove muževe „izdali ukrajinski izdajnici“.
One tvrde da su Oružane snage Ukrajine dozvolile ruskoj vojsci da zauzme gradove oko Marijupolja, a komandant ukrajinske 36. brigade marinaca „imao je bliske kontakte sa Rusima“.
 
Nacisti Azova su već duže vrijeme blokirani u Marijupolju na teritoriji fabrike "Azovstal".
 
Ruska strana im je više puta nudila da polože oružje i predaju se.


01:00

Kadirov upozorio Erdogana na zločine puka Azov

Čečenski lider Ramzan Kadirov obratio se turskim vlastima uz podsjećanje da se u metalurškom kombinatu „Azovstalj“ u Marijupolju nalaze zločinci umiješani u brutalna ubistva civila u Donbasu.

-U administraciji turskog predsjednika Redžepa Erdogana saopštili su da su spremni da evakuišu naciste puka ‘Azov’ zarobljene u podrumima ‘Azovstalja’. Uz svo poštovanje prema lideru te muslimanske države, želim da podsjetim da je puk ‘Azov’ fašističko-nacistička zločinačka oružana formacija koja je umiješana u brojna zvjerstva i ubistva civilnog stanovništva Donbasa, napisao je Kadirov na svom kanalu na Telegramu.


00:52

Ruske snage ušle u još jedno selo

Ruske snage ušle su u Drobiševo. Prema prvim informacijama zauzet je veći deo naselja koje se nalazi severno od Krasnog Limana.


00:41

Stradali američki plaćenici

DŽozef Vord Klark iz Vašingtona i još šest američkih državljana koji su se borili na strani Ukrajine u Donbasu poginuli su na teritoriji fabrike „Krasitelj“ u gradu Rubežno, saopštio je pomoćnik čečenskog lidera za vojsku Apti Alaudinov.



00:32

Ukrajinci minirali termoelektanu u LNR

Stručnjaci Međunarodnog centra za uklanjanje mina Oružanih snaga Rusije, koji su izvršili humanitarno razminiranje u termoelektrani u oslobođenom gradu Sčasjte u LNR, očistili su teritoriju velikog utvrđenog područja ukrajinskih snaga u blizini elektrane.
 
Tokom povlačenja ukrajinskih trupa, teritorija termoelektrane u Sčastju je minirana i pripremana za dizanje u vazduh. Nakon što je teritorija termoelektrane došla pod kontrolu snaga LNR, počelo je njeno razminiranje, uključujući i uz učešće deminera iz Rusije.
 
Prema podacima Centra za uklanjanje mina, pregledano je 35 hektara teritorije i deaktivirano oko 250 eksplozivnih objekata,prenose ruski mediji!


00:21

Britanski plaćenici zarobljeni u Azovstalu

Najmanje tri britanska plaćenika se nalaze u fabrici Azovstal.
Sva trojica su u prošlosti služila u britanskoj vojsci, a dvojica i u Avganistanu, navode britanski mediji.


00:13

Ruski diplomata: Još ćemo se mi vratiti "Sjevernom toku 2"
 
Projektu "Sjeverni tok 2" ćemo se vremenom vratiti, a cjevovod je napravljen i napunjen tehničkim gasom, izjavio je ambasador Rusije u Njemačkoj Sergej Nečajev.
 
Projekat je spreman i može u svakom trenutku da bude pušten, dodao je on. Ipak, istakao je diplomata, "postoji političko naređenje da se ne koristi za gas iz Rusije", prenio je Sputnjik.
 
"Gdje to vodi? Mislim da će to dovesti do dodatnog povećanja cijena goriva i osnovnih proizvoda, uključujući hranu . Nadam se da će doći vrijeme i mi ćemo se vratiti tom projektu", dodao je Nečajev.


00:00

„Defektna demokratija“ SAD spriječava većinu zemalja da se suprotstave Rusiji
 
Većina zemalja je odbila da se pridruži Sjedinjenim Državama i suprotstavi Rusiji u pozadini specijalne operacije, jer su nezadovoljne „defektnom demokratijom“ država. Ovo mišljenje je iznjeo dopisnik američkog izdanja Forin Polisi Majkl Hirš.
 
Tako je autor članka reagovao na samit Asocijacije nacija Jugoistočne Azije (ASEAN) održan u Vašingtonu, tokom kojeg su lideri bloka demonstrirali poziciju neutralnosti po ukrajinskom pitanju.
 
„U očima većine svijeta, država koja propovjeda, Sjedinjene Države, je teško oštećena demokratija koja prvo mora da se izliječi“, kaže se u članku.
 
On je primjetio da pokušaj Vašingtona da sukob u Ukrajini predstavi kao „bitku demokratije protiv autokratije“ nije uspio.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )