Foto: RTRS

Britanski Telegraf je otkrio da su najbolji teniseri svijeta poslali zvaničan zahtjev da se poeni za ATP listu ne dodeljuju na Vimbldonu. Razlog je odluka da se ne dozvoli nastup ruskim i bjeloruskim takmičarima.

Vrh ATP-a mogao da u narednih 24 do 48 sati odluči da ratifikuje  odluku i tako nanese veliki udarac Vimbldonu. Ovo bi značilo da bi zapravo bio egzibicioni turnir!
 
Izvori engleskog medija navode da prvi čovek ATP-a Andrea Gaudenci nema drugi izlaz osim da posluša igrače. Razlog tome je što u bordu ATP-a odluku donosi tijelo sastavljeno od tri predstavnika organizatora turnira i tri predstavnika igrača.
 
Sva tri predstavnika igrača glasaće za to da Vimbldon ove godine ne nosi nikakve ATP bodove, a ako čak sva tri predstavnika organizatora turnira glasaju protiv toga odluka će biti na Gaudenciju koji će pod pritiskom igrača teško odlučiti da ne donese odluku o suspenziji bodova za Vimbldon.
 
Tri igrača koja su u bordu su Rodžer Federer, Rafael Nadal i Endi Marej. Đoković je napustio ovo tijelo zbog toga što je napravio svoju organizaciju PTPA, ali on je prvi kritikovao odluku.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )