Foto: youtube

Ukoliko imate viršle u frižideru danas ih možete iskoristiti da napravite viršle u tijestu identične onima u najboljim pekarama.


Sastojci za tijesto:

500 g brašna

1 suvi kvasac

1/2 kašičice šećera

1 kašičica soli

1 jaje

70 g omekšalog margarina

220 ml mlakog mlijeka

2 kašike ulja

Ostalo:

5 većih ili 10 malih hrenovki

1 žumanjak + 2 kašike vode

Priprema:

Od navedenih sastojaka umijesite glatko tijesto, oblikujte ga u kuglu, pokrijte i ostavite ga tridesetak minuta da poveća volumen.

Kad je tijesto povećalo volumen, podijelite ga na 10 dijelova. Svaki dio duguljasto razvaljajte. Na jednu polovinu razvaljanog tijesta stavite hrenovku i dobro zatvorite, a drugi dio zarežite pet puta pa dio s hrenovkom zarolajte preko razrezanog dijela i odložite na tepsiju obloženu papirom za pečenje. Isto ponovite s preostalih 9 dijelova.


Gotove hrenovke u tijestu pokrijte kuhinjskom krpom da odmore dok se rerna ugrije na 180°C.

Kad je rerna ugrijana, premažite ih žumancetom razmućenim s 2 žlice vode i stavite peći 25 minuta na 180°C.

Pečene hrenovke u tijestu poprskajte vodom i pokrijte desetak minuta prije posluživanja. Možete ih posipati susamom ukoliko volite.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )