Foto: Twitter

Četrdeset treći dan sukoba izraelske vojske i Hamasa. U izraelskom granatiranju Kan Junisa na jugu Gaze poginulo je najmanje 26 osoba dok su desteine ranjene. Na Zapadnoj obali iz drona je ispaljen projektila na sjedište Fataha u izbegličkom kampu Balata, tom prilikom poginulo je najmanje pet osoba. Djelimično obnovljene internet i telefonske veze u Gazi. Više od 12.000 Palestinaca, uključujući 5.000 djece ubijeno u Gazi od početka sukoba.

IDF: Ćelija skrivena u izbegličkom kampu planirala napade na izraelske civile i vojsku
 
Izraelske odbrambene snage i bezbjednosna služba Šin Bet navode u zajedničkom saopštenju da je veliki broj terorista ubijenih u operaciji na Zapadnoj obali tokom noći planirao "neposredne" napade na izraelske civile i trupe.
 
U saopštenju se navodi da je napadnuto skrovište u izbegličkom kampu Balata u blizini Nablusa na Zapadnoj obali.
 
Među ubijenima je bio i Muhamed Zahad koji je učestvovao u brojnim napadima, uključujući aprilski napad u Jerusalimu u kojem su ranjena dva Izraelca.
 
U saopštenju se navodi da je Zahad formirao i naoružao terorističku ćeliju mladih, koju je rasporedio da izvrši napade na izraelske civile i vojnike.
 
Djelimično obnovljene internet i telefonske veze u Gazi
 
Palestinska telekomunikaciona kompanija "Paltel" saopštila je da telefonske i internetske usluge ponovo djelimično rade širom Gaze, nakon što je isporučeno gorivo za ponovno pokretanje generatora koji napajaju mreže. 
 
"NetBloks", grupa koja prati prekide u internetu, potvrdila je da se "internetska povezanost delimično obnavlja" u pojasu Gaze.
 
"Paltel" je u četvrtak saopštio da su sve komunikacione usluge, uključujući fiksnu vezu, mobilnu mrežu i internet vezu, pale zbog nedostatka goriva.
 
Izraelski dron pogodio sedište Fataha u izbegličkom kampu Balata na Zapadnoj obali
 
Palestinski Crveni polumesec saopštio je da je pet osoba ubijeno u napadu na zgradu u izbegličkom kampu Balata na Zapadnoj obali.
 
Palestinski izvori tvrde da je reč o napadu dronom na sjedište Fataha u kampu.
 
Izraelski Harec navodi  da su četvorica ubijenih bili povezani sa Fatahovom brigadom mučenika Al-Aksa, pozivajući se na "svjedočenja iz bolnice".
 
Vafa: U izraelskom vojnom napadu na zgrade u Kan Junisu ubijeno 26 ljudi
 
Palestinska novinska agencija Vafa je javila da je su noćađnjem izraelskom raketiranju južnog djela Gaze pogođene stambene zgrade u Kan Junisu kada je poginulo najmanje 26 ljudi, dok su desetine povređene.
 
Agencija takođe navodi da je pogođena oblast oko indonežanske bolnice u Beit Lahiji u severnoj Gazi, kao i mete u kampu Džabalija, takođe u sjevernoj Gazi.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )