Foto: srpskainfo.com

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je sa potpredsjednikom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Pjerom Hejlbronom o trenutnim aktivnosti na realizaciji više projekata koje Vlada provodi uz podršku EBRD, uključujući izgradnju prve i druge faze radova na koridoru "Pet ce", u dijelu koji prolazi kroz Srpsku.

renutno se, uz izgradnju prve i druge faze, provode aktivnosti i na nastavku ovog projekta, koja bi uključivao novu dionicu ovog auto-puta u dužini od 30 kilometara.
 
Istovremeno, tokom onlajn sastanka istaknuta je obostrana privrženost planiranom projektu izgradnje puta Foča-Šćepan Polje, do granice sa Crnom Gorom, saopšteno je iz Bira Vlade za odnose sa javnošću.
 
Premijer je izrazio opredjeljenje Republike Srpske i za nastavak programa kreditne podrške za domaća preduzeća koji se realizuje preko Garantnog fonda Republike Srpske, uz podršku EBRD-a.
 
Takođe, izražena je privrženost planiranim projektima obnove više željezničkih koridora, kao i nastavku aktivnosti na restruktuisanju javnih preduzeća.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )