Foto: N.N.

Korijen đumbira je bogat važnim vitaminima i mineralima te sadrži brojne fitonutrijente i gingerole koji imaju snažna protuupalna svojstva i potiču rad krvotoka i probave.

Pored velike količine vitamina C đumbir sadrži magnezijum, kalcijum, željezo, fosfor, kalijum i natrijum dok , s druge strane, kurkuma posjeduje antikancerogeno djelovanje.


Sastojci:


svježi đumbir (cca. 4 cm)


svježa kurkuma (cca. 4 cm)


1 limun


1 veliki prstohvat bibera (za bolji efekt kurkume)


svježi sok od narandže (po želji)


Priprema:


Ogulite korijen đumbira i korijen kurkume te ih naribajte i pomiješajte sa sokom limuna i biberom. Ako vam je napitak previše kiseo, dodajte malo soka od naranče ili meda.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )