Foto: facebook

Vjekoslav Matrosov (34) koji je ubio najboljeg prijatelja Olega Sviridova, nakon što je otkrio da je seksualno zlostavljao njegovu šestogodišnju ćerku, neće biti optužen za ubistvo.

On je osumnjičen da je natjerao prijatelja da u šumi sam sebi iskopa grob, a zatim ga nasmrt izbo nožem. Do ovog incidenta došlo je nakon što je Vjekoslav u telefonu svog prijatelja slučajno pronašao snimak na kom se vidi kako on prisiljava devojčicu na seksualni čin.
 
Vjekoslav se u početku suočio da optužbama za ubistvo, međutim, izvori bliski ovom slučaju navode da je optužba protiv njega odbačena.
 
Umjesto toga, on će biti krivično gonjen zbog podstrekivanja Olega na samoubistvo, za šta je zaprećena manja zatvorska kazna nego za ubistvo.

Veliki broj građana u Rusiji pružio je podršku Vjekoslavu nakon što su čuli za ovaj slučaj, a ovaj događaj privukao je pažnju ljudi širom sveta.
 
Vjekoslav ima podršku mještana

Mještani sela Pribrežnoje prikupljali su novac za njegove sudske troškove, a peticiju koja je zahtjevala da on bude oslobođen optužbi potpisalo je nekoliko hiljada ljudi. 
 
Oni su podržali Vijekoslava navodeći da je spasio njihovu djecu od seksualnog napadača, piše Metro.

Eksplicitni snimak seksualnog zlostavljanja koji je pronađen u Olegovom telefonu snimljen je kada je devojčica imala samo šest godina. Na pomenutom videu čuje se kako mu devojčica govori da prestane i da želi da ide kući. 
 
Vjekoslav, bivši radnik u fabrici raketnih motora od početka je negirao ubistvo i kako kaže zadovoljan je što se neće teretiti za ubistvo Sviridova.
 
On više nije u obavezi da nosi elektronsku nanogicu, a ove godine ga čeka suđenje za podsticanje osoba na samoubistvo ili pokušaj samoubistva pretnjama i zlostavljanjem. Za ovo djelo u Rusiji je predviđena kazna zatvora do šest godina.
 
Izvor blizak slučaju rekao je da su detaljni forenzički dokazi pokazali da Vjekoslav nije ubio Sviridova u šumi u kojoj je tijelo pokojnika kasnije pronađeno u improvizovanoj grobnici.
 
Postoje tvrdnje da je Sviridov dobio ultimatum da sam ode i preda se u policiju ili da se suoči sa gnijevom oca devojčice.
 
Njegov rođak ispričao je da je Oleg viđen pretučen onog dana kada je nestao, što je bilo više od nedelju dana prije nego što je tijelo pronađeno u šumi.
 
Strahuje se da je Sviridov zlostavljao još dve djevojčice iz istog sela.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )