Foto: srpskainfo.com

Mješanac pit bula, kog je vlasnica M. N. (28) šetala bez povoca i brnjice, do smrti je izgrizao psa Beograđanke S. R. u blizini Starog Merkatora na Novom Beogradu, u neposrednoj blizini zgrade gdje stanuju.

Kako prenose beogradski mediji, pit bul je nesretnom psu pokidao vratnu arteriju, a uprkos tome što ga je vlasnica trčeći, na rukama odnijela kod veterinara, jadnoj životinji nije bilo spasa.

Da stvar bude još gora, vlasnica pit bula M. N. je sve vrijeme sedela u bašti lokalnog kafića, kao da se ništa nije dogodilo.

Nezvanično, protiv nje već postoji prijava zbog sličnog napada njenog psa od prije dvije nedjelje.

-Oko ponoći u petak uveče izašla sam sa Ljubicom u šetnju po kvartu. Pored kafića kod Starog Merkatora začula sam prvo lavež, a zatim je izletio pit bul koji je odmah skočio na nju i ščepao je za vrat. Vikala sam iz sveg glasa i zvala pomoć, gledajući kako Ljubica pokušava da se odbrani, ali ogroman pas nije popuštao ugriz. Prestao je tek kada se pojavila njegova vlasnica M. N. i sklonila ga od nas – potrešeno priča vlasnica male mješanke, još uvijek vidno potresena, prenosi Blic.

Kako kaže, iz njenog psa je lila krv dok ga je trčeći nosila do obližnje veterinarske ambulante. -Moj pas je hitno primljen i dijagnostifikovano je da mu je vena presječena, grkljan izmješten, da ima više otoka oko grla i jezika i da se stvorio hematom ispunjen krvlju. Veterinari su se borili za njegov život svim silma, ali nije bilo pomoći. Ljubica je preminula – priča vlasnica, dodajući da se vlasnica pit bula vratila u kafić, čak ni ne pitajući kako je Ljubica.

Sutradan je, tvrdeći da njen pas nije kriv, čak otišla kod veterinara koji su pokušali Ljubici da spasu život, gdje joj je jasno rečeno da je njen pas opasan i da mora biti uspavan. Iste noći, S. R. je o svemu obavjestila policiju. Ubrzo je nezvanično saznala da protiv vlasnice mješanca pit bula već postoji prijava u PU Novi Beograd zbog sličnog napada na druge pse. Kako i sama S. R. kaže, ovo nije prvi put da je i njih napala.

-Prije godinu dana je isto tako izletela iz mraka i nasrnula na mog psa, ali ju je tada, srećom, samo bacila u žbunje, tako da Ljubica sem trauma nije imala drugih povreda. Ovaj put, nažalost, nije joj bilo spasa – kaže S. R. napominjući da je mješanac pit pula svaki put bio bez povoca, kao i bez brnjice, što je mimo propisa kada je ova rasa pasa u pitanju.

Prema njenim riječima, mnogi stanari u kvartu znaju za ovog psa i da je sklon napadima, kao i da ga vlasnica često pušta bez ikakvog nadzora. Dodatno je uznemiruje činjenica što je ova tragedija mogla biti izbjegnuta, samo da se na vrijeme reagovalo.

-Po prethodnoj prijavi očigledno nije na vrijeme postupljeno, pa ubistvo mog psa nije moglo da bude sprijječeno. Iako djeluje da je ovo potpuno bezilazna situacija, posljedice za neodgovorne vlasnike opasnih pasa postoje i pravda moze biti dostignuta. Nadležne institucije, odnosno MUP i veterinarska inspekcija, su dužne da reaguju i postupaju po prijavama i da spreče buduće ubijanje i povredjivanje nedužnih pasa – kaže S. R..
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )