Foto: pixabay

Suočen sa nedostatkom radnika vlasnik jednog lokala je dao oglas i ponudio vaučer od 300 evra svakome ko uspije da mu pronađe osobu koja će biti angažovana u njegovom kafiću.

Priča vlasnika kafića u centru Aoste, gradića na sjeverozapadnom delu Italije, blizu granice sa Francuskom i Švajcarskom, oslikava trenutno stanje na tržištu radne snage u ovom dijelu Evrope. Ponudu za posao objavio je na društvenim mrežama: „Da li imate rođaka ili prijatelja koji nije baš društven?
 
Javite nam i pošaljite biografiju. Ako bude angažovan rado ćemo vam se zahvaliti na pomoći, dajući vam vaučer od 300 evra za potrošiti u `Sent butu` ili `Bloker storu`.“ „Iskreno više ne znam na koji način da pronađem zaposlene. Postavili smo oglase, uložili brojna ulaganja na specijalizovane sajtove i društvene mreže ali u ovom trenutku, dobili smo samo jedan odgovor“, kaže Luka Tentoni, vlasnik bistroa, prenosi Biz lajf.
 
„Znam dobro, nastavlja on, da je skoro svuda takva situacija, što se vidi iz dijaloga sa kolegama, ali sada samo neko dolazi da traži vikend. Nudimo stalne i stalne trgovinske ugovore, ali izgleda da nikoga nije briga“, dodao je on.
 
„Sve je počelo da se mijenja od oktobra 2023. godine. Već smo imali početne poteškoće sa zatvaranjem `Via Garibaldi`, onda je jedna osoba otišla u Švajcarsku, drugi su odlučili da promijene svoj život i tako smo morali da smanjimo broj radnih sati nedeljno. Nakon Kovida, imali smo rast od 25 odsto, a sada smo na minus 50 odsto“, objašnjava vlasnik lokala.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )