Foto: putopisi net

ŠANGAJ - Vlasti u Šangaju predstavile su danas planove za povratak u normalne uslove života počevši od 1. juna i okončanje bolnog lokdauna koji je trajao više od šest nedjelja i doprinjeo naglom usporavanju ekonomskih aktivnosti u Kini.

U najjasnije formulisanom rasporedu normalizacije života do sada, zamjenica gradonačelnika Zong Ming rekla je da će se ponovno otvaranje Šangaja odvijati u fazama, sa ograničenjima kretanja koja će u većem dijelu grada ostati na snazi do 21. maja kako bi se spriječio povratak zaraze, prenosi Rojters.
 
"Od 1. juna do sredine i do kraja juna mi ćemo potpuno obnoviti normalnu proizvodnju i život u gradu sprovodeći uporedo mjere prevencije i kontrole epidemije", rekla je ona.
 
Potpuno zatvaranje Šangaja zbog širenja korona virusa ograničilo je stotine miliona potrošača i radnika i u desetinama drugih gradova i naštetilo maloprodaji, industrijskoj proizvodnji i zapošljavanju, doprinoseći bojazni da bi privreda mogla da zabeleži pad u drugom kvartalu.
 
Oštra ograničenja, koja nisu u skladu sa ostatkom svijeta u kojem se ukidaju kovid restrikcije, negativno utiču na globalne lance snabdijevanja i međunarodnu trgovinu.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )