Foto: Pixino

Grupa Volkswagen je snizila svoju prognozu operativnih povrata na 6.5-7 odsto sa 7-7.5 procenata nakon što je objavila da marka Audi razmatra zatvaranje svoje fabrike u Briselu zbog niske potražnje za električnim automobilima više klase.

Volkswagen grupa, Audijeva matična kompanija, navodi da će troškovi povezani s ovom odlukom, zajedno s drugim neočekivanim troškovima u drugom tromjesečju, imati efekat u ukupnom iznosu do 2.6 milijardi evra u finansijskoj godini 2024.

Potražnja za Audijevim Q8 e-tron, lansiranim 2018., naglo je pala i proizvođač automobila je razmišljao o potpunom prekidu njegove proizvodnje.

Lokacija u Briselu se takođe suočila s "dugotrajnim strukturalnim izazovima", uključujući teškoće u promjeni rasporeda zbog blizine grada i visokih logističkih troškova.

Sada bi započeo proces konsultacija da bi se pronašla alternativna rješenja za elektranu.

"To može uključivati prestanak rada ako se ne nađe nikakva alternativa", kaže se u saopštenju Audija.

Ostali neplanirani troškovi koji opterećuju Volkswagen Grupu su uključivali gubitke kurseva zbog dekonsolidacije Volkswagen Bank Rus u njenom odjeljenju finansijskih usluga i planirano zatvaranje poslovanja s gasnim turbinama filijale MAN Energy Solutions, prenosi "AutoBlog".

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )