Foto: InfoBijeljina

Kada istovremeno nosite naočare i masku, onda se naočari mogu početi da magle zbog kondenzacije. Kada izdahnete dok nosite masku, molekule vode u vašem dahu dolaze u dodir s maskom.

U zavisnosti od toga koliko je materijal porozan, neki molekuli će proći, a ostali će biti preusmereni kroz najbliži izlaz. To je obično prema gore, pa molekuli dolaze do naočara.
 
Naočari su hladniji od vazduha ispod maske, pa kada vazduh dođe do naočara, zbog promjene temperature dolazi do kondenzacije i stoga se naočare magle. Ali, postoje neke stvari koje možete uraditi da biste ti sprečili.
 
Maska s podesivim trakama za nos

Nosite masku s podesivim trakama za nos. Takve su obične hirurške maske. Maske s podesivim trakama za nos možete prilagoditi svom licu tako da bolje prianjaju i da se propušta manje vazduha.
 
Koristite sapun i vodu

Da biste spriječili da vam se magle naočare, perite ih sapunom i vodom. Nekoliko je studija pokazalo da je ovo djelotvorna metoda jer sapun ostavlja tanki sloj na naočarima koji sprečava magljenje.
 
Zalepite masku za nos

Ako vam prethodne dvije metode ne pomažu, Popsci savetuje da masku jednostavno zalijepite za nos. Pri tome koristite ljepljive trake koje su primjerene za lice, a ne neke koji bi mogle oštetiti kožu, prenosi N1.
 
Možete se odlučiti za hiruršku traku, koja nije samo sigurna za korišćenje na osjetljivoj koži, već je i vrlo otporna. Možete koristiti i dvostranu traku koja će se zalijepiti i za masku i za kožu.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )