Foto: RTS

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić komentarisao je izjavu Bakira Izetbegovića o tome šta bi Srbija trebala uraditi ako želi mir i za sebe i za cijeli region.

"Da Rusija i Srbija hoće mir, imali bi ga sutradan. Rusija razara Ukrajinu. Srbija je razarala na Balkanu. Nema gdje nije napravila problem u proteklih 30 godina. Znamo šta je bilo u Bosni i Hercegovini i umjesto da spuste loptu, umjesto da plate odštetu i umjesto da se ponašaju na civiliziran način, oni su ponovo izvor problema. Da hoće mir i sebi i nama, imali bi ga već danas", kazao je nedavno Izetbegović.

Upitan da prokomentira stav lidera SDA da Srbija treba platiti ratnu odštetu Bosni i Hercegovini, Vučić je rekao da je to očito njegov 'način da dobije glasove na izborima.
 
"Rekao sam da neki ljudi ne traže pijetet za žrtvu, već pravnu legitimaciju za pare. I, kao što vidite, bio sam u pravu. A šta im je Srbije skrivila, koju smo izjavu dali?", izjavio je Vučić.
 
Kazao je da politika Srbije mora biti "politika ispružene ruke" prema Bošnjacima.
 
"Imamo mnogo Bošnaka koji žive u Srbiji, a on (Izetbegović) neka priča što hoće. Mi se za ratove ne spremamo, ne pada nam na pamet da vodimo ratove protiv Bošnjaka'', kazao je Vučić.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )