Foto: Tanjug

Neka oni rade svoj posao, mi ćemo naš, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić upitan da prokomentariše zahtjeve Prištine da se četiri srpska manastira isključe iz kategorije ugroženih spomenika na Uneskovoj listi.

Predsjednik Vučić danas je, poslije posjete manastiru Poganovo gdje je razgovarao sa vladikom Vasilijem i sveštenstvom, izjavio da nije pročitao najnoviji non-pejper o autonomiji sjevera tzv. Kosova i da o nečemu što nije vidio ne želi da se izjašnjava, a kada su u pitanju zahtjevi Prištine u vezi sa srpskim manastirima kaže da će ih Srbija sačuvati.

Na pitanje da li ga to plaši, kaže da ga ne plaši, ali da ga brine.

– Ne plaši me ništa, ali me brine, borićemo se i sačuvaćemo Dečane, Gračanicu, Bogorodicu Ljevišku, Banjsku, Pećku Patrijaršiju… – rekao je Vučić za TV Pink.

U manastiru Poganovo je, kaže, razgovarao sa sveštenstvom i vladikom Vasilijem i dodao:

– Malo ćemo im pomoći – a pomenuo je i puteve.

Upitan da komentariše izjavu Dragana Ðilasa, da je “mentalnno obolio čovjek, predsjednik je ironično primjetio da kada Ðilas to kaže vjerovatno mu treba vjerovati, kao i za račune i sve drugo.

– Zato on ide da obilazi bolnice u 23 sata, a ja sam išao da pokažem da ti ljudi rade treću smjenu, da hitamo sa bolnicama, u toj bolnici smo spasili hiljade života, a da smo čuvali njihove kapacitete nigdje ne bismo stigli – rekao je.

Na pitanje da li ga to vrijeđa, Vučić je istakao da to treba da procijene ljudi.

– Meni je važno da ne stavljaju omču oko vrata mojoj djeci a što se mene tiče ja se ponosim radom saradnika, prije svega rezultatima. Oni to za 12 godina nisu mogli ni da obiđu…”rekao je predsjednik i dodao da će neko o tome šta je urađeno za njegovog mandata pričati za 50 ili 100 godina.

Vučić je sve to opisao izrekom iz mjesta porijekla njegove majke, koja je Bačvanka, a gdje na takve stvari uobičajeno odgovaraju sa “Mani ga se Mito”.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )