Foto: : TANJA VALIĆ/TANJUG

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas Orden Karađorđeve zvezde prvog stepena violinisti i muzičkom pedagogu Stefanu Milenkoviću, koji je odlikovan povodom Dana državnosti.

Milenković je odlikovan povodom Dana državnosti Srbije za naročite zasluge u predstavljanju Srbije i postignute rezultate u oblasti klasične muzike.

– Danas je za mene posebna čast što mogu fizički da uručim orden Karađorđeve zvezde Stefanu Milenkoviću – rekao je Vučić i dodao da je posebno ponosan zbog rada Komisije koja je donijela odluku da Stefan Milenković bude nosilac ovog ordena.

– Nisam neko ko se razume u muziku, još manje u muzičku pedagogiju. Ali je Stefan svojom izuzetnom karijerom, vanrednim talentom, ali i odgornom posvećenošću uradio mnogo za Srbiju, toliko mnogo što mi obični ljudi ne bi mogli za hiljadu godina – objasnio je on.

Vučić je istakao da je Milenković zaslužio orden jer je povratkom u Srbiju pokazao i da oni koji su nauspešniji, najveći, čije ime sa ponosom izgovaraju i s druge strane Altlantika, umiju da vole svoju Srbiju, konstatovao je Vučić.

Kako je Vučić istakao, rijetko “srećete ljude sa zdravom ambicijom i tako hrabre”.

– Moraćete na veoma odgovoran način da pokažete da se zaslužili ovo. Hvala vam što ste uspjeli da promovišete Srbiju i da je prikažete u najboljem svjetlu u svijetu. Hvala Vam na hrabrosti da budete uz Srbiju kada to nije bilo lako. Hvala Vam još jednom – kazao je Vučić, prenosi Blic.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )