Foto: Ilustracija

Nakon što je njihova popularna čet aplikacija doživjela pravi "egzodus" korisnika, koji su zbog novih pravila koja je WhatsApp uveo uglavnom počeli da koriste Signal i Telegram kao alternativu, u toj kompaniji su zaključili da su im potrebne promjene.

Pošto mobilna verzija WhatsAppa već duže vrijeme korisnicima nudi mogućnost videopoziva, uskoro bi trebalo da je dobije i ona namjenjena računarima. Beta testeri javljaju da je opcija videopoziva za PC izuzetno jednostavna za korišćenje, prenosi telegraf.rs

Popularna aplikacija ovim potezom želi da, i dalje ogromnoj, bazi svojih korisnika ponudi uslugu sličnu megapopularnoj video konferensing platformi Zoom, koja je zahvlajujući pandemiji korona virusa i radu od kuće, tokom 2020. godine "porasla" više desetina puta u odnosu na 2019. i postala najpopularniji video čet servis na internetu.

Nova usluga će se, kao i do sada, zasnivati na telefonskim brojevima korisnika, što znači da će za videopozive koristiti bazu kontakata iz telefona korisnika "osnovne" WhatsApp aplikacije, podseća Tom's Guide.

U WhatsAppu pretpostavljaju da bi ova promjena mogla da bude jedna od mjera koje će ih spasiti, ili će barem pokušati, od čega još većeg broja korisnika.

Sa tim na umu, WhatsApp je pomjerio rok početka primjene novih pravila sa prvobitnog 8. februara na 15. maj, dajući time korisnicima više vremena da se sa njima bolje upoznaju.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )