Foto: Unsplash

Prema izvještajima sajta WABetaInfo, WhatsApp uvodi funkciju pod nazivom "companion mode" koja je za sada dostupna određenim beta korisnicima.

WhatsApp će omogućiti podešavanje i korišćenje istog WhatsApp nalog na četiri uređaja istovremeno.
 
Ova funkcija je dostupna samo u najnovijoj beta verziji WhatsApp-a, (verzija 2.22.24.18) i predstavljena je samo nekim beta testerima.
 
Što se tiče podešavanja, kada instalirate WhatsApp na novi telefon, opcija će se pojaviti u meniju sa tri tačke u gornjem desnom uglu (na Android-u, funkcija još nije dostupna na iPhone uređajima), zatim povezivanje sa drugim uređajima biće omogućeno skeniranjem QR koda.
 
"Companion mode" prvo je testiran u prethodnoj beta verziji WhatsApp-a, ali je tada bio dostupan samo na tabletima. Sada je to moguće isprobati i na mobilnim uređajima.
 
Takođe, vredno je napomenuti da je opcija dugo dostupna u desktop verziji WhatsApp-a, koja omogućuje lako povezivanje sa aplikacijom za telefon.
 
Prednosti sinhronizacije WhatsApp-a na više uređaja su prilično očigledne. Sve poruke i datoteke uvijek će biti dostupne, bez obzira na kom uređaju otvorite WhatsApp.
 
"Companion mode" je i dalje ograničen na beta verziju. Međutim, sve deluje da će se uskoro naći kod većine korisnike WhatsApp-a.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )