Foto: Telegram

Ukrajinska vojna obavještajna služba (GUR) nudi 100.000 dolara za bivšeg agenta Federalne službe bezbjednosti Rusije Igora Girkina Strelkova.


Zbog redukovanog plasmana objava cafe.ba na Facebook od 27.09.2022 za nesmetano praćenje vijesti i ostalog sadržaja, dodajte cafe.ba besplatnu aplikaciju ! Klikom OVDJE !
 

"GUR jamči 100.000 dolara za zarobljenog Igora Girkina - Strelkova", objavilo je na Fejsbuku i drugim društvenim mrežama ukrajinsko Ministarstvo odbrane.

Strelkov se navodno poslednjih dana uključio u rat u Ukrajini, o čemu su pisali ukrajinski mediji.

Strelkov je 2014. godine bio u središtu dogadjaja u Ukrajini.

Kako navode ukrajinski mediji, sa grupom naoružanih ljudi stigao je na Krim, gdje su, prema njegovom priznanju, natjerali lokalne odbornike da glasaju za referendum o otcijepljenju.
 
Nakon referenduma napustio je Krim, ali je ubrzo opet ušao u Ukrajinu, ovaj put u Donjecku oblast, ponovno sa grupom naoružanih ljudi.
 
Ukrajinski mediji navode da je njegova ekipa zauzela upravne zgrade u Slavjansku i proglasila stvaranje samoproglašene DNR.
 
On je čak jedno vrijeme bio i ministar obrane DNR.
 
Nakon sukoba sa lokalnim vođama DNR-a vraćen je u Rusiju.

Devedesetih godina tokom rata u BiH; Igor Girkin-Strelkov bio je pripadnik  VRS!

 Bio je pripadnik Prvog kozačkog polueskadrona, kasnije je ratovao na području Prače, a zatim i na području Sarajeva. Prema navodima koje je objavio u svom dnevniku, ratovao je do marta 1993.




Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )