Foto: Informer

Federalni sud Australije protjerao je najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića iz svoje zemlje i podržao je odluku ministra za imigraciona pitanja Aleksa Hoka, koji je prethodno pobio odluku suda Viktorije diskrecionim pravom i odlučio je da otkaže vizu srpskom teniseru

Đoković je poslije ove odluke napustio Australiju, u koju mu je, kako prenose mediji, zabranjeno da uđe u naredne tri godine. Zbog postupka australijskih vlasti oglasio se veliki broj sportista, ali i glumaca, pjevača, koji su pružili podršku Novaku Đokoviću. 

Među onima koji smatraju da je srpskom teniseru učinjena velika nepravda je i otac male Sofije Markuljević (2), Stefan, koji se oglasio na društvenim mrežama.
 
Podsetimo, Đoković je finansirao privatni let da mala Sofija što prije stigne na liječenje u SAD, gde je primila terapiju najskupljim lijekom na svijetu - Zolgensmom.
 
- Ovu bitku si pobijedio onog dana kad si pomislio da se u nju i upustiš. Velika je nepravda da tebe, kao najboljeg sportistu na planeti, koji je došao samo da igra tenis, tretiraju kao zatvorenika. Za našu porodicu si anđeo koji zemljom hoda, srećni smo i ponosni što živimo u eri jednog velikog čovjeka i sportiste kao što si ti - emotivne su riječi Stefana Markuljevića.




Mala Sofija je, inače, septembra 2020. otišla u Los Anđeles i vratila se svom domu poslije 8 mjeseci. Danas umije da priča, "svira" instrumente, pliva, sama sedi i sama drži glavicu.
 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )