Foto: Twitter

Francuska Legija stranaca priprema poseban bataljon koji će imati 1.500 boraca, poručuju iz Moskve

Pojavile su se nove informacije o vojnom kontingentu koji Pariz navodno priprema da pošalje u Ukrajinu, rekla je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova. Ona je dodala da se radi o bataljonu Legije stranaca.
 
"Komanda francuske Legije stranaca početkom marta odredila je sastav taktičke grupe u rangu bataljona od oko 1.500 ljudi. Očekuje se da će u aprilu grupa biti dovedena u stanje pune borbene gotovosti za operativno 'prebacivanje' na ukrajinsko pozorište vojnih operacija", otkrila je Zaharova. 
 
Francuski predsednik Emanuel Makron je, podsetimo, nedavno izjavio da nije isključeno da bi moglo da dođe do slanja trupa u Ukrajinu što je izazvalo veliku polemiku u javnosti. 
 
Direktor ruske Spoljne obavještajne službe Sergej Nariškin rekao je da je Pariz već spremio 2.000 vojnika za prvu fazu slanja trupa.
 
Ipak, pojedini francuski plaćenici već ratuju na strani Ukrajini. Moskva je ranije ove godine saopštila da je uništila jedno od uporišta stranih plaćenika u Harkovu, u kojem je poginuo veliki broj francuskih boraca, na šta su iz Ministarstva odbrane te zemlje izjavili da ne mogu da brane svojim građanima da ratuju, jer je Francuska "demokratska zemlja".
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )