Foto: Arhiva

Njemačka je nedavno proglasila zatvaranje posljednje nuklearke, a istovremeno izbjegava odgovor na pitanje da li će osuditi isporuku municije sa osiromašenim uranijumom kijevskom režimu.

Vlada Njemačke izbjegava da prokomentariše kako se vlasti odnose prema tome što je Britanija isporučila Kijevu oružje sa osiromašenim uranijumom, rekla je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova. 
 
Njemačka je nedavno proglasila pobjedom svoj izlazak iz atomske ere zatvaranjem posljednje nuklearne elektrane u zemlji, a istovremeno izbjegava da odgovori na pitanje da li će osuditi isporuku municije sa osiromašenim uranijumom kijevskom režimu tvrdeći da vlada "ne raspolaže podacima i nema mišljenje o ovom pitanju", navela je Zaharova.
 
"Ako su odustali od apsolutno bezbjednog mirnog atoma jer su se plašili radijacije i toksikoloških prijetnji, kako mogu da podrže upotrebu oružja (!) sa osiromašenim uranijumom (!) u stvarnoj borbi?", upitala je ona." A odakle bi oni i imali te podatke? Oni su u NATO-u", ironično je dalje napisala na Telegramu, ukazavši na to da je gotovo nemoguće da dvije članice Alijanse ne znaju ništa o vojnim planovima zemalja članica.
 
Ipak, tu je rusko Ministarstvo spoljnih poslova da o svemu informiše vlasti u Berlinu, dodala je Zaharova, podsjećajući još jednom da njemačke vlasti na sve ovo najčešće ne daju nikakav odgovor, te samo poručuju da su "u kontaktu sa partnerima".

Na sličan način Berlin komentariše i zahtjev poslanika koji od vlasti zahtjevaju odgovor na pitanje "šta će biti urađeno sa istom takvom američkom municijom", koja se čuva u bazama SAD u Njemačkoj, istakla je portparolka.


Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )